ślad po kleju to czym usunąć?

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
aleks27

#1 Post autor: aleks27 »

a ja tak troszke z innej beczki.chce tez sie wyzbyc znaczka i wogole calej reszty to czy one tez sa na tasmie dwustronnej? a drugie pytanie to jesli zostanie jakis slad np po kleju to czym to najlepiej usunac?? z gory thnx za info :piwo:

Woytas

#2 Post autor: Woytas »

aleks27, tak, jest na taśmie 2 str.
Do doczyszczenia polecam benz. ekstrakcyjną i pastę polerską,np. K2 - drobna

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#3 Post autor: BajBus »

albo gumowe kółko na wiertarkę, bardzo dobrze działa i nie trzeba się męczyć ze skrobaniem...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

sQcha

#4 Post autor: sQcha »

Ja polecam preparat do usuwania naklejek (np. cenówek) stosowany w handlu "Label Killer" jest to delikatny dla powierzchni rozpuszczalnik i odtłuszczacz w sprayu.

aleks27

#5 Post autor: aleks27 »

oznaczenia usuniete przy pomocy suszarki,benzyny ekstrakcyjnej,pasty polerskiej i wiertarki z koncowka polerska ;).thnx wszystkim za pomoc,fotki beda w moim profilu do konca tygodnia tylko odkuje sie w pracy przed swietami :oops:

Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

Ja zawsze usuwałem wszelkiego rodzaju naklejki przy pomocy środków typu WD-4. Najpierw podważałem lekko naklejkę na jej obwodzie paznokciem, po czym spryskiwałem preparatem. Po odczekaniu kilku minut naklejka schodzi. Pozostałości po kleju w dalszym ciągu WD-40 i miękka szmatka. Śladu nie ma :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”