Ceny części i materiałów w GM oraz robocizna
Moderator: Mariusz
Ceny części i materiałów w GM oraz robocizna
Dzisiaj byłem w serwisie na wymianie płynu chłodzącego oraz dwóch żarówek mijania. Ktoś napisze: wariat, samobójca itp, ale jak dzwoniłem do innych mechaników to ceny były prawie takie same (różnica 5zł na wymianie to nie pieniądz).
Postanowiłem stworzyć ten temat, aby każdy kto miał jakieś "przygody" z oplowskim serwisem wpisywał ceny części oraz cenę robocizny wraz z datą (mniej więcej).
I tak:
1. Płyn chłodzący: 1l (koncentrat - 50/50) - 20zł (do ZB wchodzi ok 5.5l)
2. Wymiana płynu chłodzącego: 80zł
3. Wymiana dwóch żarówek H7 (mijania): po małych targach: 37zł za dwie sztuki.
4. Wymiana płynu hamulcowego: 110zł z materiałami (płynem). Nie wymieniałem. Tylko pytałem.
Ceny dla ZB 1.9 120KM.
Data: 17.05.2011r.
5.
Postanowiłem stworzyć ten temat, aby każdy kto miał jakieś "przygody" z oplowskim serwisem wpisywał ceny części oraz cenę robocizny wraz z datą (mniej więcej).
I tak:
1. Płyn chłodzący: 1l (koncentrat - 50/50) - 20zł (do ZB wchodzi ok 5.5l)
2. Wymiana płynu chłodzącego: 80zł
3. Wymiana dwóch żarówek H7 (mijania): po małych targach: 37zł za dwie sztuki.
4. Wymiana płynu hamulcowego: 110zł z materiałami (płynem). Nie wymieniałem. Tylko pytałem.
Ceny dla ZB 1.9 120KM.
Data: 17.05.2011r.
5.
Ceny, któe przedstawiliście są całkiem spoko
Niektóre elementy to masakra (np. przeguby za 2200zł), ale ogólnie nie mają aż takiej tragedii. Przecież konkurencja ich też obowiązuje, a ludzie nie są głupi. Nie zapłacą 2x więcej dla fakturki z nagłówkiem Autoryzowana stacja obsługi nr PLxxx, bo za połowę tej kasy pojadą do jakiegoś BOSCH service.
Niektóre elementy to masakra (np. przeguby za 2200zł), ale ogólnie nie mają aż takiej tragedii. Przecież konkurencja ich też obowiązuje, a ludzie nie są głupi. Nie zapłacą 2x więcej dla fakturki z nagłówkiem Autoryzowana stacja obsługi nr PLxxx, bo za połowę tej kasy pojadą do jakiegoś BOSCH service.
Mnie za:
ŁĄCZNIK STABILIZATORA szt.2 policzyli 160zł
TULEJA GUMOWA STABILIZATORA szt.2 policzyli 50zł
WYMIANA ŁĄCZNIKÓW STABILIZATORA policzyli 40zł.
Czyli wychodzi 250zł, było robione to przy okazji akcji serwisowej dot. wymiany sanek. Generalnie serwis ok, i dzwonili zanim wymienili cokolwiek.
Z tym że przekręcili nazwisko, i na fakturze jest że model auta to CORSA, ale to już takie tam
ŁĄCZNIK STABILIZATORA szt.2 policzyli 160zł
TULEJA GUMOWA STABILIZATORA szt.2 policzyli 50zł
WYMIANA ŁĄCZNIKÓW STABILIZATORA policzyli 40zł.
Czyli wychodzi 250zł, było robione to przy okazji akcji serwisowej dot. wymiany sanek. Generalnie serwis ok, i dzwonili zanim wymienili cokolwiek.
Z tym że przekręcili nazwisko, i na fakturze jest że model auta to CORSA, ale to już takie tam
Ja w zeszłym roku wymieniałem rozrząd w mojej Zafirze 1.6 100KM.
Dzieki powołaniu sie na program Auto OdNowa zapłaciłem około 760 zł
Dodam ze cena standardowa jest o połowe wyższa, a w zwykłych serwisach wołali 1000 zł.
Dzieki powołaniu sie na program Auto OdNowa zapłaciłem około 760 zł
Dodam ze cena standardowa jest o połowe wyższa, a w zwykłych serwisach wołali 1000 zł.
-
- Przeglądacz
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
ASO DIXI-CAR Raszyn - maj 2011
- Wymiana płynu hamulcowego z płynem (całość)- 139zł
- Regulacja oświetlenia - 40zł
- Pełen serwis AC (bez filtra p.p) - 270 zł
Wniosek - inne specjalistyczne serwisy wezmą mniej, a tu jest faktura, gwarancja i wszystko na miejscu. Jak jest wolniejsza kasa, to można korzystać.
- Wymiana płynu hamulcowego z płynem (całość)- 139zł
- Regulacja oświetlenia - 40zł
- Pełen serwis AC (bez filtra p.p) - 270 zł
Wniosek - inne specjalistyczne serwisy wezmą mniej, a tu jest faktura, gwarancja i wszystko na miejscu. Jak jest wolniejsza kasa, to można korzystać.