[OPEL, VAUXHALL] Ukryte funkcje.
Moderator: Mariusz
[OPEL, VAUXHALL] Ukryte funkcje.
Chociaż jest to wymienione w Podręczniku Użytkowania większość ludzi o tym nie wie.
Włóż kluczyk do stacyjki w ale nie włączaj silnika.
Pociągnij obydwie manetki (kierunkowskazów i wycieraczek) do siebie, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy ... (3 sekundy)
Użyj manetki kierunkowskazów w górę lub dół, aby wybrać P1, P2, itd.,
manetka wycieraczek górę lub w dół do zmiana statusu wartości.
P1 - Światła mijania: on / off: Włącza światła mijania przy odblokowywaniu zamków.
P2 - Wycieraczka tylnej szyby: Auto: włącza się, kiedy wybrany jest z tyłu głównego wycieraczki aktywnych
P3 - Touch Control kierunkowskazów: on / off - 3 mignięcia np. przy zmianie pasa,
P4 - Automatyczne blokowanie zamków drzwi i tylnej klapy podczas jazdy: on / off - powyżej około 15 km/h
P5 - Oddzielne odblokowanie zamka drzwi kierowcy: on / off - Jedno kliknięcie otwiera wszystkie drzwi i zamek bagażnika (off)
P6 - Speed limiter (ostrzeżenie o przekroczeniu prędkości): on / off: bardzo irytujące ...
P7 - Dźwięki ostrzeżeń: 1-5: Głośność wskaźnika kierunkowskazów.
Pociągnij obydwie manetki do tyłu, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy, aby zapisać ustawienia.
Uwaga - Po 10 sekundach bez jakielkolwiek zmiany ustawień, system powróci do poprzednich ustawień, więc nie zbyt dużo czasu na wybór.
Te ustawienia są zapisywane do każdego kluczyka osobno.
PS. Jeszcze nie sprawdzałem ale myślę że warto poustawiać wedle własnego gustu
Włóż kluczyk do stacyjki w ale nie włączaj silnika.
Pociągnij obydwie manetki (kierunkowskazów i wycieraczek) do siebie, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy ... (3 sekundy)
Użyj manetki kierunkowskazów w górę lub dół, aby wybrać P1, P2, itd.,
manetka wycieraczek górę lub w dół do zmiana statusu wartości.
P1 - Światła mijania: on / off: Włącza światła mijania przy odblokowywaniu zamków.
P2 - Wycieraczka tylnej szyby: Auto: włącza się, kiedy wybrany jest z tyłu głównego wycieraczki aktywnych
P3 - Touch Control kierunkowskazów: on / off - 3 mignięcia np. przy zmianie pasa,
P4 - Automatyczne blokowanie zamków drzwi i tylnej klapy podczas jazdy: on / off - powyżej około 15 km/h
P5 - Oddzielne odblokowanie zamka drzwi kierowcy: on / off - Jedno kliknięcie otwiera wszystkie drzwi i zamek bagażnika (off)
P6 - Speed limiter (ostrzeżenie o przekroczeniu prędkości): on / off: bardzo irytujące ...
P7 - Dźwięki ostrzeżeń: 1-5: Głośność wskaźnika kierunkowskazów.
Pociągnij obydwie manetki do tyłu, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy, aby zapisać ustawienia.
Uwaga - Po 10 sekundach bez jakielkolwiek zmiany ustawień, system powróci do poprzednich ustawień, więc nie zbyt dużo czasu na wybór.
Te ustawienia są zapisywane do każdego kluczyka osobno.
PS. Jeszcze nie sprawdzałem ale myślę że warto poustawiać wedle własnego gustu
no to jakaś nowość dla mnie....ciekawe...
1. Kluczyk ma być w stacyjce po prostu...czy włączyć zapłon?
2. Tylko nie rozumiem....jak będę machał góra ...dół manetką kierunkowskazów....skąd będę wiedział przy którym 'P' jestem....i jak było ustawione pierwotnie.....czy je aktywowałem ...dezaktywowałem ruchem manetki wycieraczek?
1. Kluczyk ma być w stacyjce po prostu...czy włączyć zapłon?
2. Tylko nie rozumiem....jak będę machał góra ...dół manetką kierunkowskazów....skąd będę wiedział przy którym 'P' jestem....i jak było ustawione pierwotnie.....czy je aktywowałem ...dezaktywowałem ruchem manetki wycieraczek?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
W którym podręczniku, bo jakoś nie mogę się doszukaćsmynio pisze:Chociaż jest to wymienione w Podręczniku Użytkowania większość ludzi o tym nie wie.....
Zapłon ma być włączony czy niesmynio pisze:......Włóż kluczyk do stacyjki w ale nie włączaj silnika....
Czy to się jakoś wyświetla, żeby było widać który to programkaliope pisze:.....2. Tylko nie rozumiem....jak będę machał góra ...dół manetką kierunkowskazów....skąd będę wiedział przy którym 'P' jestem....i jak było ustawione pierwotnie.....czy je aktywowałem ...dezaktywowałem ruchem manetki wycieraczek?
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.