Żarówki LED HIR2

To jest miejsce do prezentowania własnych modyfikacji w Zafirach - co ulepszyliśmy, usprawniliśmy i chcemy podzielić się tym z innymi.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tomek-77
Przeglądacz
Imię: Tomasz
Auto: Zafira Tourer
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B16DTH

Żarówki LED HIR2

#1 Post autor: Tomek-77 »

Hej, chciałbym zmienić żarówki halogenowe HIR2 na LED. Czy ktoś zmieniał, co polecacie, jakie doświadczenia.

Awatar użytkownika
Pszczyna
Zafiromaniak
Imię: Dariusz
Auto: Zafira B 1,9
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#2 Post autor: Pszczyna »

Bez homologacji ani rusz a takowej nie ma , druga sprawa ja będziesz jechał w deszczu a nie daj Boże we mgle to je sam wyrwiesz z lamp , a ile będzie przy tym przekleństw fiu fiu.

Awatar użytkownika
Tomek-77
Przeglądacz

#3 Post autor: Tomek-77 »

Homologację zostawmy, bo to tylko papier, za który trzeba słono zapłacić. Nawet światowy producent Philips ma w swojej ofercie żarówki HIR2 LED PHILIPS X-tremeUltinon, które także nie mają homologacji. Niestety ich cena jest dość zaporowa.
Piszesz o niskiej jakości bo wiesz z doświadczenia czy słyszałeś "gdzieś". Jeżdżę innym autem z ledami i świecą rewelacyjnie... a homologacja, to tak jak napisałem na początku.
Poza tym, jak ze wszystkim, są żarówki słabej jakości i dobrej, a wybór HIR2 w ChRL jest duży. Może ktoś ma inne doświadczenia?

Awatar użytkownika
Pszczyna
Zafiromaniak
#4 Post autor: Pszczyna »

Mam wieloletnie doświadczenie z ledami i wolę po wielokroć halogen przed wszystkim szerszy kąt widzenia

Awatar użytkownika
Czesław
Zafiromaniak
Imię: Czesław
Auto: Meriva B 1,4 120 KM
Model: B
Oznaczenie silnika: Nel

#5 Post autor: Czesław »

Jak pojedziesz z przeciwka i zaświecisz mi w oczy takimi ledami to bez skrupułów włanczam długie :czerwona: :zły:
czesiek_ze

Awatar użytkownika
Tomek-77
Przeglądacz

#6 Post autor: Tomek-77 »

Ale po co ta mowa nienawiści? Pytam o ledy, bo mam doświadczenia z Toyoty, która jest na fabrycznych ledach i świeci o niebo lepiej niż halogen. Nikt "długich" nie włącza... i skąd pewność, że będzie oślepiać skoro nikt nic konkretnego nie napisał (np. kupiłem takie a takie żarówki i był chłam)? Ledy to już teraźniejszość i jakość produktów z dnia na dzień się poprawia. Ja w domu używam żarówek led zamiast halogenów (łazienka, korytarz, kuchnia) i porównując te, które kupiłem 11 lat temu do tych co można kupić dziś, to zupełnie inna bajka (i jakościowa i cenowa-dziś taniej)

Awatar użytkownika
Pszczyna
Zafiromaniak
#7 Post autor: Pszczyna »

Mgłę przebija światło żółte zaś deszcz fiolet najlepsze żarówki jakie miałem to Philips Allweather H4 żaden LED ich nie pobije ,miałem okazję jechać autem z Ledami projekcyjnymi ( wolał bym przenocować i ruszyć rano niż się męczyć i narażać )

Awatar użytkownika
Czesław
Zafiromaniak
Imię: Czesław
Auto: Meriva B 1,4 120 KM
Model: B
Oznaczenie silnika: Nel

#8 Post autor: Czesław »

Tomek-77 pisze: 10 sty 2020, 13:39 Ale po co ta mowa nienawiści? Pytam o ledy, bo mam doświadczenia z Toyoty, która jest na fabrycznych ledach i świeci o niebo lepiej niż halogen. Nikt "długich" nie włącza... i skąd pewność, że będzie oślepiać skoro nikt nic konkretnego nie napisał (np. kupiłem takie a takie żarówki i był chłam)? Ledy to już teraźniejszość i jakość produktów z dnia na dzień się poprawia. Ja w domu używam żarówek led zamiast halogenów (łazienka, korytarz, kuchnia) i porównując te, które kupiłem 11 lat temu do tych co można kupić dziś, to zupełnie inna bajka (i jakościowa i cenowa-dziś taniej)
To nie jest mowa nienawiści ledy są fajne u mnie w domu też zakładam gdzie mogę ale w w aucie to inna bajka ktoś kiedyś wymyślił ATEST i myślę że miał powód wyobrażasz sobie wolną amerykankę i każdy wkładał by tam co chciał trupy padały by gęsto bo albo Ty byś kogoś nie widział albo Ciebie by nie widzieli oślepieni Twoimi światłami , więc po to jest atest i tego się trzymajmy :P
czesiek_ze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Własne modyfikacje”