To może nie ma napięcia po włączeniu zapłonu na kablu od podświetlenia.
Sprawdź to np. miernikiem, jakąś żarówką 12V, zacznij od tego.
Automatyczny wyłącznik gniazda zapalniczki
- Rysiek
- Przeglądacz
- Imię: Adrian
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
No mądre słowa a miernik miałem w ręku hehe gdzie ja mam mózg...
A powiedz mi jak nie będzie to gdzie szukać dalej? Gdzie ten kabelek leci?
A powiedz mi jak nie będzie to gdzie szukać dalej? Gdzie ten kabelek leci?
- Rysiek
- Przeglądacz
No i wykrakałeś... a ja kable pociąłem.... zapalniczkę zamieniłem na nową...
Ciekawe skąd on wychodzi, czy bez rozbierania plastików się obejdzie? bo na to to chyba nie mam siły...
Ostatnio zmieniony 07 mar 2021, 14:47 przez Rysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rysiek
- Przeglądacz
Hmm a może trzeba coś aktywować op com-em?? To nie jest jakaś opcja??
Prądu nie ma na tym kabelku a bezpieczniki w bagażniku ok. Nie wiem... Tak se pomyślałem o tym op-com
Prądu nie ma na tym kabelku a bezpieczniki w bagażniku ok. Nie wiem... Tak se pomyślałem o tym op-com
Ostatnio zmieniony 10 mar 2021, 10:52 przez Rysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rysiek
- Przeglądacz
Kurde zrobiłem zapalniczkę!!!! :D:D:D Działa. Pewnie i tamten przekaźnik by działał ale ja jestem łajza... hehe nikt nic nie nap o brązowym żeby go nie przecinać a ja go przeciąłem i podłączałem jeden koniec zamiast dwa Człowiek głupi jak but no ale co zrobisz.. Wszystko połączyłem na kostki/złącza WAGO, jak myślicie będzie dobrze czy lepiej sobie lutować w wolnej chwili?
Poza tym na czarnym nie miałem napięcia od podświetlenia A miałem wariant 5 ustawiony a w nim jest tryb dzienny czyli radio i konsola środkowa nie świecą i nawet jak odpaliłem i przekręciłem światła to prądu nie podawało. Więc zmieniłem na wariant1 żeby panel dostawał prąd od razu więc żaróweczka i na krótko i cyk zadziałało. Czemu tak to nie wiem ale działa. Potem podłączyłem przekaźnik i działa jak trzeba. Tylko jeszcze mi powiedzcie gdzie wy wcisnęliście ten przekaźnik bo ja wsadziłem koło ramienia od ręcznego i jak zaciągam czy spuszczam to słychać jak szura o obudowę.
Poza tym na czarnym nie miałem napięcia od podświetlenia A miałem wariant 5 ustawiony a w nim jest tryb dzienny czyli radio i konsola środkowa nie świecą i nawet jak odpaliłem i przekręciłem światła to prądu nie podawało. Więc zmieniłem na wariant1 żeby panel dostawał prąd od razu więc żaróweczka i na krótko i cyk zadziałało. Czemu tak to nie wiem ale działa. Potem podłączyłem przekaźnik i działa jak trzeba. Tylko jeszcze mi powiedzcie gdzie wy wcisnęliście ten przekaźnik bo ja wsadziłem koło ramienia od ręcznego i jak zaciągam czy spuszczam to słychać jak szura o obudowę.