[A/B] Spryskiwacze mgłowe od Opla Insigni.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Na wcisk tam jest wszystko, jak bedziesz demontował to moga przytrzymać cię wężyki od spryskiwaczy wlaśnie, trzeba je rozłączyć
Najpierw ściągasz tę gumową listwę i już masz dostęp do podszybia. Wychodzi to wszystko w amire prosto i ładnie.
Ważne Przy montażu ponownym nalezy to dobrze złozyć bo odpalisz potem wycieraczki i mogą obcierać ramiona o plastik
Najpierw ściągasz tę gumową listwę i już masz dostęp do podszybia. Wychodzi to wszystko w amire prosto i ładnie.
Ważne Przy montażu ponownym nalezy to dobrze złozyć bo odpalisz potem wycieraczki i mogą obcierać ramiona o plastik
Dzisiaj odebrałem w ASO w Siedlcach spryski do mojej Zosi, czekałem na dostawę równo tydzień bo Pan powiedział, że Insignia to bardzo droga fura i takich części nie trzymają na magazynie więc się zapisałem i czekałem, niedawno skończyłem montarz, dlka tych co chcą zmieniać mam fotograficzny manual który zamieszczę w tym dziale jutro bo dzisiaj już nie mam siły
a ja cały czas nie mogę sobie poradzić z regulacją, siedzi sztywno i boję się, że uszkodzę dyszę . Na postoju jest ok, ale przy 80km/h już troszkę za nisko. Co mam zrobić...wpakować jakaś blaszkę w tą poziomą szczelinę i ustawiać?...cały czas obawiam się, że zaraz coś tam popsuję bo dysza ani drgnie.
Hmm i pewnie z takich powodów jak będę gdzieś w okolicach ASO i zdecyduję się zakupić to wezmę min. 2 komplety (cena niska więc koszt też niewielki) Jeden do testów a jak by co będzie drugi na zmianęWoytas pisze:a ja cały czas nie mogę sobie poradzić z regulacją, siedzi sztywno i boję się, że uszkodzę dyszę . Na postoju jest ok, ale przy 80km/h już troszkę za nisko. Co mam zrobić...wpakować jakaś blaszkę w tą poziomą szczelinę i ustawiać?...cały czas obawiam się, że zaraz coś tam popsuję bo dysza ani drgnie.
Woytas, proszę o troszkę cierpliwości a jutro cyknę fotki klucza który zrobiłem w 5 min z kawałka rurki miedzianej fi6 mm, którą musisz naciąć na krzyż aby weszła w te 4 otworki półokrągłe dookoła płaskiego otworu dyszy, ja to zrobiłem za pomocą diaksa z tarczą do cioęci alu 1,5mm. nie próbuj ciąć tego piłką do metalu bo nacięcia są za małe. regulujesz dyszę kręcąc l lewo lub prawo i podnosisz ją do góry, u mbnie samo włożenie klucza i próba podniesienia do góry spełzła na niczym. jest za ścisło, musiałem rozruszać dyszę aby się podniosła do góry
Ostatnio zmieniony 01 paź 2010, 21:33 przez David, łącznie zmieniany 1 raz.