[A/B] Spryskiwacze mgłowe od Opla Insigni.

To jest miejsce do prezentowania własnych modyfikacji w Zafirach - co ulepszyliśmy, usprawniliśmy i chcemy podzielić się tym z innymi.
Wiadomość
Autor
gregorio__80

#91 Post autor: gregorio__80 »

Na postoju to i może lepiej ale jak to się zachowuje przy 100km/h i szybciej. :driver:

Anony Mous

#92 Post autor: Anony Mous »

Działa bardzo dobrze. ładna mgiełka na całej szybie.

TUX

#93 Post autor: TUX »

potwierdzam - Działa bardzo dobrze. ładna mgiełka na całej szybie. :D

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#94 Post autor: MieHor »

Mniej niż przy zwykłych

Awatar użytkownika
Ramirez
Mieszkaniec
Model:

#95 Post autor: Ramirez »

Skoro wszyscy je chwalą, i są z nich zadowoleni ;) To trzeba nad takimi pomyśleć :)

Butch

#96 Post autor: Butch »

Witam,
przed chwilą je założyłem. Trochę się namęczyłem aby wyciągnąć końcówki wężyków i same dysze z obudowy ale po chwili poszło. Na razie sprawdziłem jak pryskają na postoju bez żadnej regulacji-rewelacja, polecam. W Auto Żoliborz na Radzymińskiej są po 9 zł od ręki.
Pzdr

darkp1

#97 Post autor: darkp1 »

Butch, wężyki najlepiej zdejmować podgrzewając suszarką.

kamyk77

#98 Post autor: kamyk77 »

W ZA trzeba odrobinę podregulować - przynajmniej u mnie strumień szedł trochę za nisko. Wężyki najlepiej podgrzać przed zdjęciem - tak łatwiej.

andwi
Przeglądacz
Imię: Andrzej
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z16XER
#99 Post autor: andwi »

Prościutko się zakłada, a efekt wspaniały. U mnie też pasowały idealnie bez żadnej regulacji.
W Katowicach MMCars dostępne od ręki, i oczywiście pytanie... a do jakiego auta? :)
No i po króciutkich negocjacjach poszły po 7,50zł

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#100 Post autor: Lorry »

Na wcisk tam jest wszystko, jak bedziesz demontował to moga przytrzymać cię wężyki od spryskiwaczy wlaśnie, trzeba je rozłączyć ;)

Najpierw ściągasz tę gumową listwę i już masz dostęp do podszybia. Wychodzi to wszystko w amire prosto i ładnie.

Ważne :!: Przy montażu ponownym nalezy to dobrze złozyć bo odpalisz potem wycieraczki i mogą obcierać ramiona o plastik

David

#101 Post autor: David »

Dzisiaj odebrałem w ASO w Siedlcach spryski do mojej Zosi, czekałem na dostawę równo tydzień bo Pan powiedział, że Insignia to bardzo droga fura i takich części nie trzymają na magazynie :lol: więc się zapisałem i czekałem, niedawno skończyłem montarz, dlka tych co chcą zmieniać mam fotograficzny manual który zamieszczę w tym dziale jutro bo dzisiaj już nie mam siły :mrgreen:

tico0

#102 Post autor: tico0 »

Mam i ja mgiełkę....... :lol: montaż banalnie prosty... nie trzeba było regulować....
David pisze:czekałem na dostawę równo tydzień bo Pan powiedział, że Insignia to bardzo droga fura i takich części nie trzymają na magazynie
u nas w Ostrowie czekałem dwa dni.... cena 8,50zł za sztukę.... :>

Woytas

#103 Post autor: Woytas »

a ja cały czas nie mogę sobie poradzić z regulacją, siedzi sztywno i boję się, że uszkodzę dyszę :/ . Na postoju jest ok, ale przy 80km/h już troszkę za nisko. Co mam zrobić...wpakować jakaś blaszkę w tą poziomą szczelinę i ustawiać?...cały czas obawiam się, że zaraz coś tam popsuję bo dysza ani drgnie.

Anony Mous

#104 Post autor: Anony Mous »

Woytas pisze:a ja cały czas nie mogę sobie poradzić z regulacją, siedzi sztywno i boję się, że uszkodzę dyszę :/ . Na postoju jest ok, ale przy 80km/h już troszkę za nisko. Co mam zrobić...wpakować jakaś blaszkę w tą poziomą szczelinę i ustawiać?...cały czas obawiam się, że zaraz coś tam popsuję bo dysza ani drgnie.
Hmm i pewnie z takich powodów jak będę gdzieś w okolicach ASO i zdecyduję się zakupić to wezmę min. 2 komplety (cena niska więc koszt też niewielki) :) Jeden do testów a jak by co będzie drugi na zmianę :)

David

#105 Post autor: David »

Woytas, proszę o troszkę cierpliwości a jutro cyknę fotki klucza który zrobiłem w 5 min z kawałka rurki miedzianej fi6 mm, którą musisz naciąć na krzyż aby weszła w te 4 otworki półokrągłe dookoła płaskiego otworu dyszy, ja to zrobiłem za pomocą diaksa z tarczą do cioęci alu 1,5mm. nie próbuj ciąć tego piłką do metalu bo nacięcia są za małe. regulujesz dyszę kręcąc l lewo lub prawo i podnosisz ją do góry, u mbnie samo włożenie klucza i próba podniesienia do góry spełzła na niczym. jest za ścisło, musiałem rozruszać dyszę aby się podniosła do góry
Ostatnio zmieniony 01 paź 2010, 21:33 przez David, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Własne modyfikacje”