Z racji tego że szukałem i nie znalazłem jak to zrobić - a kombinowałem u siebie wczoraj >> podrzucam link jak to się robi w silniku Vectry X16XEL >>>> KLIK
Ja dodatkowo napsikałem na ten grzybek preparatu podobnego do WD40 tylko innej firmy w celu jego nasmarowania - coby grzybek chodził bardziej miękko
Poczekamy czy znowu "wywali" błąd egr - jeżeli tak to nie pozostanie mi nic innego jak go zaślepić lub też kupić nowy.
[ Dodano: Pon Paź 24, 2011 11:25 ]
Czyszczenie nic nie dało Ma ktoś namiar w Warszawie na firme zajmującą się tym zagadnieniem ?
Czyszczenie EGR - silnik X16XEL
Moderator: Sebu$
-
- Mieszkaniec
- Imię: Andrzej
- Auto: ASTRA-G + ZAFIRA-A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Ostatnio zmieniony 02 gru 2011, 09:45 przez Szuwarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Radzę nie kombinuj pod tym linkiem http://www.serwispomp.pl/egr.html regenerują EGR orginalnymi częściami z wahlera. Ja na takim juz zrobiłem ponad 20k . Czyszczenie nie pomoże.
Życze jak najlepiej ale z tego co wiem to tylko fiat sugerował a wręcz zalecał zaślepianie EGR nawet w swoich serwisach. Byc moze twój silnik to toleruje, w moim dieslu nie do pomyslenia. Gdyby jednak temat wrócił naprawde polecam ten zakład, wczesniej obijalem ten temat przez wszystkie fora dopiero konkretne dzialanie dało efekt. Pozdrawiam