[A] Problemy w układzie świec żarowych
Moderator: Sebu$
w garażu było -6 stopniMieHor pisze:A może masz ogrzewany garaż?
silnik całkiem zimny bo stał w garażu ok 2 godz a przy tej temp moment ostyga. A kontrolka powinna się zapalić na rozgrzanym silniku choć na sekundę a teraz nie pali się wogóle.Dziadek13 pisze:Bo już nagrzany silnik więc ci nie zapali sie kontrolka
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
No nie w garażu a czujnik masz na górze silnika pod maską zawsze cieplej i brak wiatru w garażu.DANET pisze: silnik całkiem zimny bo stał w garażu ok 2 godz a przy tej temp moment ostyga.
Poczekaj do rana sprawdzisz jak będzie zimny.Mnie nie zapala sie kontrolka na ciepłym silniku.Niekiedy przyjde za chwile i kontrolka sie nie zapala a z wydechu poleci dymek bo świece nie działają podczas zapalania.
mieliście rację koledzy, rano jak poszedłem do garażu to kontrolka świec się paliła a po rozgrzaniu silnika już nie. Mam zafirkę prawie od roku i za każdym przekręceniem kluczyka kontrolka choć na sek ale zawsze się zapalała a odkąd wyjąłem akumulator i naładowałem zapala się tylko na zimnym. Będę obserwował dalej.Dziadek13 pisze:Poczekaj do rana sprawdzisz jak będzie zimny
Dzięki za pomoc
Zośka od kilku dni gorzej rano zapala
błędów nie było
po wykonaniu testów pokazał
P1635 Błąd ogólny obwodu urządzenia żarzącego C-20
napięcie na świece dochodzi
czyżby świeczka padła? - czy coś innego ??
błędów nie było
po wykonaniu testów pokazał
P1635 Błąd ogólny obwodu urządzenia żarzącego C-20
napięcie na świece dochodzi
czyżby świeczka padła? - czy coś innego ??
-
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Jak świeca pada całkowicie mając przerwę to przeważnie generowany jest błąd P0380.P1635 może być generowany gdy na przykład na którymś przewodzie zasilającym świece jest zwarcie do masy gdyż sterownik świec sprawdza ich sprawność pod względem poboru prądu,także gdy uszkodzony jest czujnik temperatury.Zdarza się że taki błąd jest generowany gdy założymy nieodpowiednie zamienniki świec lub świeca padnie robiąc wewnątrz zwarcie.....
Witam,przy obrotach około 3/4tyś.żaży się kontrolka świec żarowych.Czym to może być spowodowane?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jeżeli mówisz o kontrolce świec żarowych, to na ciepłym silniku u mnie się nie zapala i pewnie tak powinno być, nie ma wtedy potrzeby podgrzewania świec.snajper79 pisze:ja mam tak że uruchamiam zimny silnik to kontrolka się zaświeca i świeci cały czas ale jak uruchomię już ciepły silnik kontrolka nawet nie mrugnie, powiedzcie ile może kosztować taki sterownik świec
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.