Bierze olej. Poza tym ładnie chodzi. Działać?
Moderator: Sebu$
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Grześ K., ja bym się skupił na czymś innym jak chłopaki piszą wyżej. Ten silnik może być przeciążony, przegrzany, wydmuchany i popalony. Remont średnio opłacalny. Jeśli by Ci poszło wszystko bez przypadkowych i nieoczekiwanych historii to kapitalny remont będzie kosztował ok 4 tys. Ale po za silnikiem masz jeszcze cały układ jezdny a nie będziesz wiedział jak wcześniej auto było eksploatowane.
Jeżeli już chcesz coś kupić tanio i z małą usterką to szukaj. Z doświadczenia wiem, że świetnie kupuje się auta z małymi duperelowatymi usterkami, które zmęczyły swojego właściciela i ten dlatego chce się pozbyć auta. Oczywiście wiedza do tego jest niezbędna. Musiałbyś wiedzieć na co zwracać uwagę.
Czyli puki co najlepiej radzić się na forum. Zawsze ktoś Ci pomorze. Od tego jesteśmy
Jeżeli już chcesz coś kupić tanio i z małą usterką to szukaj. Z doświadczenia wiem, że świetnie kupuje się auta z małymi duperelowatymi usterkami, które zmęczyły swojego właściciela i ten dlatego chce się pozbyć auta. Oczywiście wiedza do tego jest niezbędna. Musiałbyś wiedzieć na co zwracać uwagę.
Czyli puki co najlepiej radzić się na forum. Zawsze ktoś Ci pomorze. Od tego jesteśmy
z tym komunikatem na wyświetlaczu to tak nie do końca, u mnie pojawia się ciągle - nawet jak poziom oleju mam na max to w trasie potrafi wywalić komunikat,
ogólnie im mniej oleju tym częściej się pojawia czy to trasa czy miasto.
to tylko czujnik/elektronika, może i rodzaj używanego oleju ma tu znaczenie...
ogólnie im mniej oleju tym częściej się pojawia czy to trasa czy miasto.
to tylko czujnik/elektronika, może i rodzaj używanego oleju ma tu znaczenie...
potwierdzam wypowiedzi innych,
u mnie podobnie brak wyciekow, nie dymi i wydech czysty,a olej(GM10-40) dolewam okolo 1,5 litra na 15 tys/km,
oraz to ze w miescie i na krodkich trasach jest to nie do zauwazenia,dopiero jak jade w trase dluzsza, na wyzszych obrotach(4-5 tys)dopiero bierze olej.
myslalem ze to przez LPG, ale teraz juz sie do tego przyzwyczailem,i uspokoilem po wypowiedziach innych uzytkownikow zafiry.
wymiana tych uszczelniaczy nie bede sobie glowy zawracac bo zafirke planuje sprzedac.
u mnie podobnie brak wyciekow, nie dymi i wydech czysty,a olej(GM10-40) dolewam okolo 1,5 litra na 15 tys/km,
oraz to ze w miescie i na krodkich trasach jest to nie do zauwazenia,dopiero jak jade w trase dluzsza, na wyzszych obrotach(4-5 tys)dopiero bierze olej.
myslalem ze to przez LPG, ale teraz juz sie do tego przyzwyczailem,i uspokoilem po wypowiedziach innych uzytkownikow zafiry.
wymiana tych uszczelniaczy nie bede sobie glowy zawracac bo zafirke planuje sprzedac.