od jakiegoś czasu drastycznie wzroslo mi spalanie , jak zaleje 35 litrw to robie 270 km i to czesc z tego jest jeszcze na bezynie bo zanim się nagrzeje to trochę się przejedzie.
co może być powodem ? niedawno miałem taka awarie ze auto zaczelo mi samo dodawać gazu nogi trzymałem na wycieraczce a auto zaczelo samo wchodzić na obroty , później pojawilo się kontrolka awaria auta czy cos takiego z kluczem , później to zniknelo ale wydaje mi się ze od tego czasu pali dużo więcej
macie jakies pomysły co to może być?
z góry dzięki.[/fade][/list]
w ubiegłym roku wymienailem sonde ta przy kolektorze , na zamiennik
ale wszystko smigalo spoko, problem powstal od niedawna , nie wiem czy to może mieć związek z ta sonda?
Proszę edytować posty pisane w krótkich odstępach czasu i scalać - Bodek
drastyczny wzrost spalania LPG
Moderator: Sebu$
-
- Przeglądacz
- Imię: DANIEL
- Auto: ZAFIRA A 1,8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Ostatnio zmieniony 28 lis 2016, 19:04 przez xbasser, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Może być sonda - że pokazuje cały czas mieszankę za ubogą. Nie musi to być wina samej sondy - może być jakieś mikrozwarcie na kablach od sondy. Może masz przypadkiem uniwersalną sondę i kable były lutowane (i źle zaizolowane)??
Sprawdziłbym też PRZEDE WSZYSTKIM szczelność dolotu powietrza. Jakiekolwiek nieszczelności zwłaszcza za przepustnicą będą objawiały się niekontrolowanym wzrostem obrotów silnika.
Sprawdziłbym też PRZEDE WSZYSTKIM szczelność dolotu powietrza. Jakiekolwiek nieszczelności zwłaszcza za przepustnicą będą objawiały się niekontrolowanym wzrostem obrotów silnika.
Janusz
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT