chip tuning ZA 2.0, 2.2 DTI
Moderator: Sebu$
- regan18
- Przeglądacz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Odświeże trochę temat gdyż treść jest sprzed 5 lat. Mam możliwość zrobienia chip tuningu mojej Zafiry 2001 2.0Dti za nie duża kasę i niby ma to podnieść moc o 25 koni i bez wad dla auta. Czy ktoś robił coś takiego?
- Paximilian
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira A 2.2 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Bezpiecznie do żadnej. Znane są przypadki pękania wałów ze zmęczenia w tych motorach. Chociaż moja teoria jest taka, że pękały w autach gdzie było coś z dwumasą kombinowane (nadmierne wibracje).Paximilian pisze:Witam wszystkich!
Reaktywując temat do jakiej mocy i momentu mogę bezpiecznie czipować Zośkę 2.2 dti 2004r. I czy znacie kogoś godnego polecenia, oraz jaki największy IC można do tego silnika założyć. :>
Kiedyś na jakimś forum Omegi czytałem że robili te motory na 140-145KM, momentu nie podam.
Janusz
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
tylkoi wyłącznie BOX zewnętrzny.żaden tuner nic nie zrobi programem.do 160KM można coś wykrzesać nie wiecejPaximilian pisze:2.2 dt
- Paximilian
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira A 2.2 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Dziękuję panowie a znacie kogoś kto by się podjął tego tematu i za ile mniej więcej? A drugie moje pytanie to jaki mogę optymalny IC założyć do niej?
Witam ponownie. Znalazłem kogoś kto podobno jest w stanie mi pomóc. Znacie może ten warsztat? https://www.auto-krak.pl/...pel-dwie-wtyki/
Witam ponownie. Znalazłem kogoś kto podobno jest w stanie mi pomóc. Znacie może ten warsztat? https://www.auto-krak.pl/...pel-dwie-wtyki/
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2017, 06:42 przez Paximilian, łącznie zmieniany 1 raz.