Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam wszystkich, poszukuje czujnika wału korbowego w moim aucie Zafira A 1,8 125 KM 2002r. Oglądałem w necie że powinien być na specjalnym mocowaniu obok czujnika oleju i miski oleju skierowany na koło zębate wału Zaglądam dziś a tu nic nie ma Ani mocowania, ani czujnika ani przewodów Czy może być w innym miejscu ? Pomocy
Znalazłem obok filtra oleju z przodu wkręcony w obudowę silnika jeśli to to ale wygląda identycznie Miałem podejrzenie jak zobaczyłem oring na czujniku
Czy mimo błędu wg. Komputera czujnika wału korbowego może to być jednak problem czujnika walka rozrządu ? Wymieniłem na nowy oryginalny Opla a tu bez zmian Lampka się pali Ale odpala z wciśniętym gazem Bez tego trochę to trwa Przez moment delikatnie falują obroty ale zaraz jest ok Błąd można skasować po wyłączeniu stacyjki po czy już się nie pojawia Czasami wraca jak stoję na wolnych obrotach np. Paking czy światła ale tu mogę go kasować bez gaszenia silnika i znika Help
U mnie po odłączeniu czujnika wałka rozrządu nie odpala. Po odłączeniu czujnika położenia wału ciężko odpala i gaśnie na wolnych obrotach. Sprawdź przewody, bo może coś nie łączy.