Zagubiony wężyk podciśnienia
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Model:
Zagubiony wężyk podciśnienia
Witam
Mam problem z zafirą a 1,8 2003r. Pb+lpg
Najpierw falowała na zimnym silniku. Po rozgrzaniu chodziła ok.
Wczoraj zaczęła falować, szarpać na ciepłym oraz pedał hamulca stał się strasznie twardy - zrobiło to się nagle.
Wymieniłem cewkę ale nie pomogło. Między czasie sprawdziłem przewodu od podciśnień. Tylni z lewej strony był sunięty, poprawiłem go. - pedał stał się miękki. Ale
znalazłem drugi nie podłączony do niczego. Jeden koniec znajduje się w przepustnicy od przedniej strony. Między przepustnicą a wtryskami. A drugi koniec nie wiem gdzie podłączyć
Może ktoś wie gdzie go podłączyć ?
Mam problem z zafirą a 1,8 2003r. Pb+lpg
Najpierw falowała na zimnym silniku. Po rozgrzaniu chodziła ok.
Wczoraj zaczęła falować, szarpać na ciepłym oraz pedał hamulca stał się strasznie twardy - zrobiło to się nagle.
Wymieniłem cewkę ale nie pomogło. Między czasie sprawdziłem przewodu od podciśnień. Tylni z lewej strony był sunięty, poprawiłem go. - pedał stał się miękki. Ale
znalazłem drugi nie podłączony do niczego. Jeden koniec znajduje się w przepustnicy od przedniej strony. Między przepustnicą a wtryskami. A drugi koniec nie wiem gdzie podłączyć
Może ktoś wie gdzie go podłączyć ?
-
- Świeżak
- Model:
Szczerze to nie wiem. Zafire mam od 4 lat. Z gazem był tylko problem jak się skończył gaz to wtedy zapłon wywalało.
A ten wężyk to patrzyłem ( tylko w astrze) że idzie gdzieś pod akumulator. Ale od czego on jest??
A ten wężyk to patrzyłem ( tylko w astrze) że idzie gdzieś pod akumulator. Ale od czego on jest??
-
- Świeżak
- Model:
Dla potomnych:
Wężyk ten idzie do czujnika ciśnienia lpg. Okazało się że ułamał się mały tubus,
A szarpanie i nierówna praca silnika była spowodowana cewką
Temat do zamknięcia.
Wężyk ten idzie do czujnika ciśnienia lpg. Okazało się że ułamał się mały tubus,
A szarpanie i nierówna praca silnika była spowodowana cewką
Temat do zamknięcia.
-
- Świeżak
- Model:
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
No bo już myślałem że tak ma byćgrzesiek_re pisze: ↑02 gru 2020, 11:44Listwę wtrysków do lpg miałem przykręconą do pokrywy silnika. Podczas szukania usterki i jazd próbnych przykręciłem ją na szybko aby nie latała po silniku. Teraz jest przykręcona na aluminiowy płaskownik.