Pomocy!!! Ukręcona świeca żarowa
Moderator: Sebu$
Ja musiałem zdejmowac głowice do wykrecenia swiecy . Koles który mi to wykrecił z głowicy wzioł 200 zł , tylko ze mogłem podjechac do niego autem i prawdopodobnie obyllllllllllo by sie bez zdejmowania głowicy ( dodatkowy koszt uszczelki i robocizna ) dodam ze z wyciagnietą głowicą robił to 15 minut , prawdopodobnie bez zdejmowania tylko na miejscu duzo dłuzej by to nie trwało.
U mnie tez sie swieciła kontrolka chek po odpaleniu przez kilka minut i auto paliło gorzej . po wymianie wszystkich nowych swiec problem zniknął tulko ze na krótko bo znowy sie okazuje ze dwie swiece mam uszkodzone ( iskra ) . Teraz nie wiem czy wymieniac wszystkie czy tylko dwie . Co mogło byc przyczyną tak krótkiego działania tych swiec , czy to polska iskra zawiodła czy jest jakas inna przyczyna . Auto narazie odpala bez problemu ale zima sie zbliza .
U mnie tez sie swieciła kontrolka chek po odpaleniu przez kilka minut i auto paliło gorzej . po wymianie wszystkich nowych swiec problem zniknął tulko ze na krótko bo znowy sie okazuje ze dwie swiece mam uszkodzone ( iskra ) . Teraz nie wiem czy wymieniac wszystkie czy tylko dwie . Co mogło byc przyczyną tak krótkiego działania tych swiec , czy to polska iskra zawiodła czy jest jakas inna przyczyna . Auto narazie odpala bez problemu ale zima sie zbliza .
Witam wszystkich zainteresowanych:
Dzwoniłem do warsztatu który wykręca urwane świece.
Koszt wykręcenia jednej urwanej świecy to 300zl.
Wymiana kompletu świec 100zl jeśli nie są urwane.
Jedna świeca beru 50 zł.
Warsztat mieści się w Stanisławów Pierwszy kolo Nieporętu.
Telefon: 022-7748931
Pracują od poniedziałku do piątku.
Czas wykręcania urwanej świecy około 2 godzin.
Pozdrawiam
Fabian
Dzwoniłem do warsztatu który wykręca urwane świece.
Koszt wykręcenia jednej urwanej świecy to 300zl.
Wymiana kompletu świec 100zl jeśli nie są urwane.
Jedna świeca beru 50 zł.
Warsztat mieści się w Stanisławów Pierwszy kolo Nieporętu.
Telefon: 022-7748931
Pracują od poniedziałku do piątku.
Czas wykręcania urwanej świecy około 2 godzin.
Pozdrawiam
Fabian
Witam,tak jak w temacie mam urwaną 1 świece,mechanik stwierdził że ją rozwierci i wyciągnie(bez ściągania głowicy).Zadałem mu pytanie:co się stanie jak dostaną się opiłki metalu do cylindra.odp.odpali go i kompresja wydmucha wióry otworem i dopiero wkręci świece.Czy jest to możliwe i nie uszkodzi silnika,proszę o poradę?pozdrawiam.
Witam, mogę polecić Ci warsztat koło Warszawy sam osobiście tam byłem, wykręcenie dwóch świec zaieło im około godzinki i po kłopocie.
Witam wszystkich.
W mojej Zafirze 2.0 DTI 16V z 2001r. zerwała się świeca żarowa i wszelkie samodzielne próby jej wykręcenia kończyły się niestety fiaskiem. Z problemem uporał się dopiero mechanik, którego szczerze wszystkim z południowej Polski i nie tylko POLECAM. Wymiana jednej zerwanej świecy bądź też samego żarnika trwa około godziny. Oto namiary:
Hajduk-Trans
Grzegorz Hajduk
Steblów ul. Brzozowa 6
47-260 Polska Cerekiew woj. opolskie
tel. 691140666; 697095138
Pozdrawiam
W mojej Zafirze 2.0 DTI 16V z 2001r. zerwała się świeca żarowa i wszelkie samodzielne próby jej wykręcenia kończyły się niestety fiaskiem. Z problemem uporał się dopiero mechanik, którego szczerze wszystkim z południowej Polski i nie tylko POLECAM. Wymiana jednej zerwanej świecy bądź też samego żarnika trwa około godziny. Oto namiary:
Hajduk-Trans
Grzegorz Hajduk
Steblów ul. Brzozowa 6
47-260 Polska Cerekiew woj. opolskie
tel. 691140666; 697095138
Pozdrawiam
Cześć wszystkim, może moje pytanie jest głupie ale niestety muszę je zadać. Ostatnio padła mi jedna świeca, więc mając w zamiarze wymianę wszystkich zacząłem wykręcać od tej uszkodzonej. Włożyłem klucz na świece, odkręcam i trach , pusciło, jakie było moje zdziwienie jak sie okazało iż świeca nie wychodzi tylko kręci się w gnieździe , ani wkręcić ani wykręcić nie idzie. Mówię sobie, jak jedna padła i trza bedzie głowice zdejmować to próbuje z drugą, wykręcam i ta sama sytuacja, nie można ani wkręcić ani wykręcić, kręci się w kółko,z tym, iż nadal grzeje i ma przejście( sprawdzone nast. z plusa poprzez żarówkę do świecy i świeci, natomiast ta padnięta nie świeci). Padniętą próbowałem kombinerkami wyrwać i tez nic. Czy to już oznacza świece ukręconą czy co z nią jest. może poradnik wykręcenia dacie?
Ponieważ u mnie ten sam problem z zerwaną świecą, przyłącze się do tego posta w nadziei że ktoś poleci mi mechanika z północno-zachodniej Polski, który poradzi sobie z jej wykręceniem bez zdejmowania głowicy. Niestety warsztaty polecane powyżej są odrobinę za daleko a zima się nieuchronnie zbliża...