Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
[Dzisiaj 20:51] Mario 2011: Witam.mam problem ze swoją zafirką proszę o rade.podczas włączania klimy rozlega się taki delikatny syk i klima chodzi i chłodzi bez zastrzeżeń ,ale bardzo spadła moc,tzn jak mam ruszać to tak jakby tone do niej włożyć ciężko bardzo i dziwnie chodzi nierówno potrafi nawet zgasnąć prosze o rade.pozdrawiam wszystkich.
jacek76, może i pisałeś o tym kiedyś i co sądzisz, że jak tylko ktoś spojrzy na Twój avatar i jego zawartość, to od razu zajarzy, że masz silnik X18XE1 - żeby nie było wątpliwości to napisz to w swoim avatarze i po sprawie.
MieHor pisze:jacek76, może i pisałeś o tym kiedyś i co sądzisz, że jak tylko ktoś spojrzy na Twój avatar i jego zawartość, to od razu zajarzy, że masz silnik X18XE1 - żeby nie było wątpliwości to napisz to w swoim avatarze i po sprawie.
Jacek2380 odpisywał Mario 2011 , który ma właśnie x18xe1 . W związku z tym nie ma znaczenia jaki silnik ma moje auto i co jest napisanie w avatarze a raczej czego nie ma.
Z resztą nie tylko ja pisałem o tym , że x18xe1 nie ma silnika krokowego a gwoli przypomnienia , również kabli wysokiego napięcia.
Witam
Mój problem z zafirką polega na tym że przy wysokim biegu i niskich obrotach po wciśnięciu gazu zaczyna szarpać i wyskakuje błąd komputera i kontroli trakcji. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu gaśnie tylko ta druga lampka. Po podłączeniu do komputera wyskakuje nieopisany błąd. Wczoraj jak wyczytałem na forum wcisnąłem hamulec z gazem i wyszedł mi taki błąd; 10 błysków,3 znowu10 i 2błyski. Poradźcie co to może być.
Witam
Mam mały problem z moją zafirką, cały czas wyskakuje mi błąd silnika. Kasuję go komp mi pokazuje jako nieopisany błąd. Wczoraj zrobiłem mu test jak to jest opisane na forum i wyszło mi coś takiego; 10 błyśnięć 3 znowu 10 i 2. Może ktoś wie co to za błąd. Z góry dziękuję
Jeżeli dobrze odczytałeś to jest P0302-wypadanie zapłonów na drugim cylindrze..Czy nie czujesz żeby lekko Ci silnik przerywał w jakimś zakresie prędkości obrotowej.:?:Stawiałbym na cewkę..
zafirka 1.8 gaz brc 115km 2000r mam ten sam problem co wy koledzy tylko mi jeszcze swieci TC jak sie autko zagrzeje ?ruszałem juz temat .sprawdziłem wszystkie styki wyczysciłem przepustnice wymieniłem swiece i dalej lipa chyba zostało mi tylko wymiana cewki na lavato bo juz mi pomysłów brak pozdrawiam