Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Napewno przeszedł w tryb awaryjny.A turbina pracuje zawsze,nie ma tak ,że się nie obraca.Tylko w trybie awaryjnym komp. podtrzymuje podstawowe funkcje silnika wyłączając inne abyś dojechał i nic nie uszkodził.A koledzy mają świętą rację tylko zczytanie błędów i to w tym momencie jak fiksuje.Typowe objawy naszego ulubieńca EGR-u.
Kolega sobek1985, już od pierwszego swojego postu albo nie wie o czym mówimy (co mu sugerujemy) albo oczekuje od nas "cudów" - podania mu gotowej recepty na tacy.
Jeżeli nie kopci i poziom oleju jest ok czyli turbina jest dobra,częstym przypadkiem jest łapania lewego powietrza przez turbinę,więc sprawdź gumy i obejmy czy się nie poluzowała.
Witam, mam problem z doładowaniem. Wygląda na to, ze turbina pracuje bo wąż jest twardy od intercoolera, ale nie ma przypływu mocy po wciśnięciu gazu. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
Witajcie Ostatnio zauważyłem że jak zgaszę silnik to w tym samym czasie dochodzi do mnie dzwiek taki jakby wentylator sie wyłączał takie uuuuuu Trwa to chwileczke Co to mozę być Dodam że klimy nie mam włączonej i wentylator silnika też nie chodzi bo temperatura silnika pokazuje jakieś 88 stopni Co to może być Pozdrawiam
Biedrona ,turbina ma kilka tysięcy obrotów na minutę,jak wyłączysz silnik to musi wyhamować ,i to jest ten dźwięk.Jak wracasz z dłuższj trasy lub katujesz go po drodze to lepiej dla turbiny aby silnik ok.1-3 min popracował na wolnych żeby właśnie turbina doszła do siebie.Ale ten dźwięk to normalny zdrowy objaw.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2010, 13:38 przez gwizdenson, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest dźwięk wyłączającej się turbiny, ważne aby nie wyłączać silnika natychmiast po zakończeniu jazdy, silnik powinien ok. 1 min popracować na wolnych obrotach w celu schłodzenia turbiny
Ja też stawiam na turbinę,biedrona napisał że słyszy ten dżwięk po wyłączeniu silnika ,w OP-COM jest funkcja sprawdzania turbiny i wtedy silnik jest gwałtownie wyłączany i słychać tylko spadające obroty turbo.
Wiam jestem młodym członkiem klubu
ostatnio zaobserwowałem dziwny dzwięk -przy zmianie biegów w momencie gdy wcisnę sprzęgło i spadają obroty to silnik wydaje świszczący dzwięk -nie zauważyłbym tego gdyby nie upały i otwarte szyby -jakbym miał diesela to byłbym spokojny ale w benzynie z gazem to mnie troszkę martwi czyżby coś się chciało zacinać?
pozdrawiam