Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fakt, że ja się tu z ZB wcinam ale przymierzam się do wymiany świec ( silnik Z18XER)...macie jakieś doświadczenia?
Teraz są zwykłe Boscha założone i spokój...ale czas zmienić.
Zastanawiam się między Bosch Super Plus Yttrium ( 0 242 229 666 ) lub NGK ( ZFRSF--11).
Woytas mnie w grudniu czeka przegląd i do ASO raczej nie mam zamiaru jechać. Chyba masz mały błąd w oznaczeniu świecy NGK. Popatrz sobie jak to jest na ich wyszukiwarce
żeby nie zakładac nowego tematu
ilu elektrodowe świece powinienem kupic do 1.8+lpg ??? nie pytam o marke,cene tylko o ilosc elektrod poniewaz gdzies czytałem ze im wiecej tym lepiej ale ja sie nie znam
a co powiecie o takich ?: http://moto.allegro.pl/opel-swieca-swie ... 47073.html
Oryginalnie świece w rocznikach około od 1995 do 2003/2004 w prawie wszystkich benzyniakach (nie tylko zafirach) były dwuelektrodowe (1214000) dopiero później weszły w tych nowszych rocznikach znowu jednoelektrodowe (1214031). Ja osobiście bym założył takie jakie były fabrycznie. Czas żywotności to 60 tys. km. chyba, że na gazie to połowa z tego.
Witam.Chciałem zapytać co ile sie wymienia świece? Ostatnio wymieniałem w lipiec 2010r, Mam zosie z gazem i zastanawiam czy nie trzeba częściej wymieniać.
guma75 pisze:Chciałem zapytać co ile sie wymienia świece? Ostatnio wymieniałem w lipiec 2010r, Mam zosie z gazem i zastanawiam czy nie trzeba częściej wymieniać.