Falowanie obrotów - pomarańczowa kontrolka
Moderator: Sebu$
Witam dzis podczas jazdy zoską zaczeły falować mi obroty i samochód zgasł odbaliłem zaraz bez zadnych problemów ale zapaliła mi sie pomarańczowa kontrolka silnika czy ktoś może wie jaka to jest przyczyna!!
Podczas jazdy zaczęły mi falować obroty i po chwili auto mi zgasło, odpaliłem bez problemu ale zapaliła się pomarańczowa kontrolka nie wiem co to może być? ma na to wpływ gorsze paliwo czy to jest coś innego?
Ostatnio zmieniony 08 mar 2011, 15:00 przez marcinutek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witajcie kochani
Zmagam się od jakiegoś czasu z problemem takiego typu Na wolnych obrotach na biegu jałowym podczas postoju coś stuka z lewej strony patrząc od komory silnika Jak dodam gazu stukanie ustaje, jak np ruszam kierownicą na postoju to stukanie ustaje Suka tak juz jakis czas Mam jeszcze inny problem otóż podczas jazdy jak wolno przyspieszam to w zakresie 90km/h coś zaczyna wyć Jak przekroczę 90km/h lub 2100 obrotów to wycie ustaje To jest takie chwilowe wycie chyba że jakis czas jadę tempem 90km/h to wyje cały czas w tym zakresie prędkości Jak zdejme noge z gazu to wyć przestaje Jak przyspieszam gwałtownie to tego wycia nie ma Dodam że na postoju jak wcisnę obroty nawet do 3000obr/h to wycia nie słychac
Mam dziwne te problemy z Zosią Autko jest kochane ale cały czas mi przypomina o sobie Pozdrawiam
Zmagam się od jakiegoś czasu z problemem takiego typu Na wolnych obrotach na biegu jałowym podczas postoju coś stuka z lewej strony patrząc od komory silnika Jak dodam gazu stukanie ustaje, jak np ruszam kierownicą na postoju to stukanie ustaje Suka tak juz jakis czas Mam jeszcze inny problem otóż podczas jazdy jak wolno przyspieszam to w zakresie 90km/h coś zaczyna wyć Jak przekroczę 90km/h lub 2100 obrotów to wycie ustaje To jest takie chwilowe wycie chyba że jakis czas jadę tempem 90km/h to wyje cały czas w tym zakresie prędkości Jak zdejme noge z gazu to wyć przestaje Jak przyspieszam gwałtownie to tego wycia nie ma Dodam że na postoju jak wcisnę obroty nawet do 3000obr/h to wycia nie słychac
Mam dziwne te problemy z Zosią Autko jest kochane ale cały czas mi przypomina o sobie Pozdrawiam
witam długo mnie nie było dlatego że chorowałem ,no ale dalej się zabieram do naprawy ,więc zakupiłem interfejsa i wykazało nieprawidłową pracę przepływomierza,teraz nie wiem jaki kupić ?czy najtańszy lub droższy ale mi się to nie uśmiecha tyle kasy wydać za kawałek plastiku,pozdrawiam .MieHor pisze:To na pewno nie masz RS-232, a z przejściówkami to sobie odpuść, może nie działać.
Poza tym jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 10:54 przez grześ20, łącznie zmieniany 1 raz.