Witam wszystkich
W temacie benzyny zapytam o filtr paliwa, czy jest i jeśli tak, to gdzie filtr paliwa w Zafirze B 1.8 benzyna rok 2006 ?
zapach benzyny w wewnątrz auta
Moderator: Sebu$
- RazielBart
- Przeglądacz
- Imię: Bartosz
- Auto: Opel Zafira A 2.0 OPC Turbo
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Od kilku dni śmierdziało w aucie tak jakby benzyną.
Z początku tylko w aucie przy wł. Nawiewie, ale po dniu lub dwóch zacząłem czuć leciutko nawet gdy nawiew był wyłączony.
Z racji że w Niderlandii padał deszcz cały bity tydzień dopiero dziś po odwiezieniu znajomych na lotnisko zajrzałem pod maskę. (kilka dni wcześniej wykluczyłem tylko opcje z korkiem wymieniając na inny)
Do rzeczy...
U mnie przyczyną był wężyk który łączy pokrywę zaworów z "naleśnikiem" od wlotu powietrza.
Po prostu pękł i przy okazji syfu zrobił. Bo jak wcześniej wspomniałem 7dni deszczu, to spora wilgotność powietrza a co za tym idzie... Masełko lekkie, check engine p0170, wszędzie lekkie zawilgocenie było w szczelinkach pomiędzy wężami a metalem.
Nic nadzwyczaj strasznego, ale jednak.
Od kilku dni śmierdziało w aucie tak jakby benzyną.
Z początku tylko w aucie przy wł. Nawiewie, ale po dniu lub dwóch zacząłem czuć leciutko nawet gdy nawiew był wyłączony.
Z racji że w Niderlandii padał deszcz cały bity tydzień dopiero dziś po odwiezieniu znajomych na lotnisko zajrzałem pod maskę. (kilka dni wcześniej wykluczyłem tylko opcje z korkiem wymieniając na inny)
Do rzeczy...
U mnie przyczyną był wężyk który łączy pokrywę zaworów z "naleśnikiem" od wlotu powietrza.
Po prostu pękł i przy okazji syfu zrobił. Bo jak wcześniej wspomniałem 7dni deszczu, to spora wilgotność powietrza a co za tym idzie... Masełko lekkie, check engine p0170, wszędzie lekkie zawilgocenie było w szczelinkach pomiędzy wężami a metalem.
Nic nadzwyczaj strasznego, ale jednak.
-
- Świeżak
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira 1.8
- Model: Z
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Proszę was o pomoc mam problem z zapachem paliwa ale spod maski przy odpalaniu i po zgaszeniu samochodu wycieków brak nic nie widać filtr oparów wymieniony na inny używany gdzie szukać problemu