Wymiana przedniej poduszki zawieszenia silnika
Moderator: Sebu$
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
To zmienia postać rzeczy
czy nie z ciekawości i nie z profilaktyki - tylko jest okazja
czy nie z ciekawości i nie z profilaktyki - tylko jest okazja
Ostatnio zmieniony 13 gru 2015, 00:26 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam kolegów.
.. może ktoś podpowie w jaki sposób zabrać się do wymiany i wymienić poduszkę tylną w Zafirze A 1.6 16V? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć jakiejś pomocy Poduszkę mam już zerwana.. więc czas ostateczny na wymianę. Zakupiłem już LEMFORDERa więc jeszcze muszę tylko wymienić. Bo z przednią widzę, że raczej problemów nie będzie.
Pozdrawiam wszystkich
.. może ktoś podpowie w jaki sposób zabrać się do wymiany i wymienić poduszkę tylną w Zafirze A 1.6 16V? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć jakiejś pomocy Poduszkę mam już zerwana.. więc czas ostateczny na wymianę. Zakupiłem już LEMFORDERa więc jeszcze muszę tylko wymienić. Bo z przednią widzę, że raczej problemów nie będzie.
Pozdrawiam wszystkich
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
L1U9K8A7S pisze:Potrzebuję wymienić poduszki silnika lewa i prawa.. i tu moje pytanie. Jakie firmy polecacie? Tak wiem, Lemforder najlepszy ale 180 zł + 190 zł to już nie do tego auta taką kasę wkładać. Kiedyś do swojego golfa wkładałem FEBI i było dobrze (Febi 95 zł + 90 zł więc różnica o połowę).
.. a może jeszcze coś innego polecacie? Meyele, Corteco, bo kraft i topran to wiadomo więc nie ma o czym mówić.
Ja wymienialem calkiem niedawno wszystkie i zaufalem firmie LEMFORDER
Jak narazie bezproblemowo wiec chyba mozna polecic
Ps Jest cos w temacie mojej Zosi
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... &start=435
Ostatnio zmieniony 17 cze 2017, 19:32 przez SD72, łącznie zmieniany 4 razy.
Przód i tył mam LEMFORDERy bo wymieniałem jakoś z pół roku temu. Ale jak zmieniam biegi i przyspieszam albo dodaje szybko gazu to czuje zryw silnika więc wymienię resztę. Tylko nie wiem czy FEBI lub MEYLE to też nie jest zły wybór..bazyliszek72 pisze:Ja wymienialem calkiem niedawno wszystkie i zaufalem firmie LEMFORDER
Jak narazie bezproblemowo wiec chyba mozna polecic
Ps Jest cos w temacie mojej Zosi
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... &start=435
- in4matik
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira A 1.8 116KM
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
podłączam się do tematu z pytaniem o lewą poduszkę, czy jest ona wypełniona jakimś płynem ? zauważyłem wyciek z tej okolicy, na całym wahaczu mam ślady po wycieku i jakby z poduszki nadal się sączyła jakaś ciecz.
poniżej fotki
i od razu pytanie o wymianę, czy jak zdejmę podstawę akumulatora to będzie dostęp do tej poduszki i poradzę sobie z wymianą ? powinienem lewarować silnik ? jeśli tak to w którym miejscu najlepiej ?
podłączam się do tematu z pytaniem o lewą poduszkę, czy jest ona wypełniona jakimś płynem ? zauważyłem wyciek z tej okolicy, na całym wahaczu mam ślady po wycieku i jakby z poduszki nadal się sączyła jakaś ciecz.
poniżej fotki
i od razu pytanie o wymianę, czy jak zdejmę podstawę akumulatora to będzie dostęp do tej poduszki i poradzę sobie z wymianą ? powinienem lewarować silnik ? jeśli tak to w którym miejscu najlepiej ?
Ostatnio zmieniony 22 cze 2017, 21:54 przez in4matik, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Piotrek
Zafira A 1.8 16V X18XE1 2000
Zafira A 1.8 16V Z18XE 2004
Honda CB750 1998
Piotrek
Zafira A 1.8 16V X18XE1 2000
Zafira A 1.8 16V Z18XE 2004
Honda CB750 1998