rozrząd zafira a
Moderator: Sebu$
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
dziwne bo Ruville nie jest producentem tylko konfekcjonerem wszystkiego co sprzedaje. A kupują od najlepszych zatem... jeżeli na dodatek to druga pod rząd obstawiam nieprawidłowy montaż.pioneet pisze:Ruville
Witam
Robię pomału przymiarkę do kolejnej wymiany rozrządu. Ostatnio założyłem zestaw (INA 532003310, INA 531051830, INA 532047810, CONTITECH CT975, DOLZ O-160) i było ok.
Przeglądając sieć w poszukiwaniu podobnego kompletu trafiłem na zestaw oznaczony, jako "Contitech CT975K3" składający się z paska CT975, pompy O-160 i rolek: V55327, V55312, V55373.
Z tego, co "wypluł" internet oznaczenia rolek są Contitecha, ale jakoś nie znalazłem żadnych opinii na ich temat. I tu mam pytanie - czy ktoś miał już do czynienia z rolkami tego producenta, czy warto ryzykować ich montaż?
Pzdr.
Robię pomału przymiarkę do kolejnej wymiany rozrządu. Ostatnio założyłem zestaw (INA 532003310, INA 531051830, INA 532047810, CONTITECH CT975, DOLZ O-160) i było ok.
Przeglądając sieć w poszukiwaniu podobnego kompletu trafiłem na zestaw oznaczony, jako "Contitech CT975K3" składający się z paska CT975, pompy O-160 i rolek: V55327, V55312, V55373.
Z tego, co "wypluł" internet oznaczenia rolek są Contitecha, ale jakoś nie znalazłem żadnych opinii na ich temat. I tu mam pytanie - czy ktoś miał już do czynienia z rolkami tego producenta, czy warto ryzykować ich montaż?
Pzdr.
- tomzam
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: DTH
idz do sklepu w okolicy i zobacz na żywo taki zestaw - jest typowy to lepsze sklepy powinny mieć go na miejscu
najprawdopodobniej będą w nim rolki te same co u większości pakowaczy (ina ruville, febi itd.) czyli napinacz items i rolki ina a że każdy stosuje inną numerację to nie ma znaczenia, bo nie sądzę żeby conti robił własne rolki
najprawdopodobniej będą w nim rolki te same co u większości pakowaczy (ina ruville, febi itd.) czyli napinacz items i rolki ina a że każdy stosuje inną numerację to nie ma znaczenia, bo nie sądzę żeby conti robił własne rolki
W mojej okolicy sklepy mają
a) głównie niszowy asortyment
b) mogę zamówić zestaw z wyższej półki, pod warunkiem, że hurtownia, z którą współpracują ma je na stanie, ale po wyższej cenie niż w sieci, i raczej wiązałoby sie to z nabyciem zamawianej części
c) ponadto z rozrządem mam do czynienia, co, 60kkm, czyli wtedy, gdy muszę zamówić kolejny zestaw na wymianę i niestety, przy zakupie w sklepie bazuję na info. zebranych na forum, czyli jakie marki są polecane a jakich unikać, i tu moja wiedza się kończy.
Zastanawiam się w ostateczności czy mniejszym "złem" nie będzie zakup zestawu INA (rolki + pasek) niż Contitech (rolki + pasek)? Zestawy INA mają od dłuższego czasu dobrą opinię,, natomiast wygląda na to że rolki Contitech są co najmniej noname.
a) głównie niszowy asortyment
b) mogę zamówić zestaw z wyższej półki, pod warunkiem, że hurtownia, z którą współpracują ma je na stanie, ale po wyższej cenie niż w sieci, i raczej wiązałoby sie to z nabyciem zamawianej części
c) ponadto z rozrządem mam do czynienia, co, 60kkm, czyli wtedy, gdy muszę zamówić kolejny zestaw na wymianę i niestety, przy zakupie w sklepie bazuję na info. zebranych na forum, czyli jakie marki są polecane a jakich unikać, i tu moja wiedza się kończy.
Zastanawiam się w ostateczności czy mniejszym "złem" nie będzie zakup zestawu INA (rolki + pasek) niż Contitech (rolki + pasek)? Zestawy INA mają od dłuższego czasu dobrą opinię,, natomiast wygląda na to że rolki Contitech są co najmniej noname.
-
- Świeżak
- Imię: Sebastian
- Auto: Opel Zafira A 1.6 16v 2003r
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: x16xe
Witam , planuje wymiane rozrzadu w Zafirce A 1.6 16v . Co sadzicie o takim zestawie ?
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-opel-za ... 66813.html
ewentualnie ten :
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-opel-as ... 78286.html
Jest tam pasek bosch niby stosowany na pierwszy montaz ,jakies opinie?
Z gory dziekuje za wszystkie opinie ,napewno mi pomoga w zakupie
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-opel-za ... 66813.html
ewentualnie ten :
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-opel-as ... 78286.html
Jest tam pasek bosch niby stosowany na pierwszy montaz ,jakies opinie?
Z gory dziekuje za wszystkie opinie ,napewno mi pomoga w zakupie
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2016, 21:01 przez seba1824, łącznie zmieniany 1 raz.
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Obowiązkowo z pompą wodną.witek88 pisze:Witam! Moja świeżo zakupiona Zafcia ma przejechane 153tys km i czas złożyć wizytę u mechanika. Z racji przebiegu muszę pomyśleć o rozrządzie i tu nasuwa się pytanie - czy wymienić należy całość plus pompę wody, czy tylko pasek i napinacze? Dodam, że pod względem mechaniki kompletny ze mnie laik, ale chciałbym żeby autko długo i w dobrym stanie mi posłużyło. Oczywiście olej i wszystkie filtry będą wymienione.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2016, 20:37 przez janekW67, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście!