brak mocy błąd esp
Moderator: Sebu$
brak mocy błąd esp
witam zafirke mam 2 tyg. usterka wygląda nastepująco auto z kluczykiem ograniczenie mocy,i brak esp i tc po nocy auto chodzi normalnie nawet 2-3 dni i znów po ponownym odpaleniu kluczyk znika a esp nie abs działa błedy z opel techa: P0120,P0220,C0244 niewiem czy to nie pedał gazu szwankuje przez to nie ma tez kontroli trakcji może ktoś pomoże?
- Maciek
- Zafiromaniak
- Auto: Z20LET
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Wyjaśnienie błędów.P0120 Sensor 1 pozycji pedału gazu Za wysoka wartość na wejściu C-08
P0120 Sensor 1 pozycji pedału gazu Za niska wartość na wejściu C-08
P0120 Usterka w obwodzie czujnika położenia pedału przyspieszenia C-08
P0220 Sensor 2 pozycji pedału gazu Za wysoka wartość na wejściu C-08
P0220 Sensor 2 pozycji pedału gazu Za niska wartość na wejściu C-08
P0220 Korelacja czujników 1-2 pozycji pedału gazu C-08
Czyli pewnie czujnik położenia pedału gazu coś szwankuje...
czy wymiana pedału gazu dała by coś? szukałem tych kodów błedów i w niektórych opisach jest tez czujnik przepustnicy na tym samym kodzie .
[ Dodano: Sob Sty 05, 2013 22:37 ]
a znalazłem pedał gazu na allegro o tym samym nr. i teraz nie wiem ta usterka powraca nieregularnie, nieraz i 2-3 dni jest spokój ale zawsze jak zbieram sie do wyprzedzania i mocniej wcisne pedał to tak sie zdarza
[ Dodano: Sob Sty 05, 2013 22:37 ]
a znalazłem pedał gazu na allegro o tym samym nr. i teraz nie wiem ta usterka powraca nieregularnie, nieraz i 2-3 dni jest spokój ale zawsze jak zbieram sie do wyprzedzania i mocniej wcisne pedał to tak sie zdarza
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Czujnik położenia pedału przyspieszenia - umieszczony jest wewnątrz nadwozia przy pedale przyspieszenia, ale jakoś nie mogę się go doszukać po nr części do Twojego silnika.
Nie wiem, czy nie jest zintegrowany z pedałem.
Trzeba zapytać jakiegoś fachowca
Nie wiem, czy nie jest zintegrowany z pedałem.
Trzeba zapytać jakiegoś fachowca
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.