Wyskakuje jedynka
Moderator: Sebu$
Wyskakuje jedynka
Witam,
Zafira A 1,8 16V 2000r. problem polega na tym, że wbijając 1 bieg po puszczeniu sprzęgła, dźwignia biegów jest odbijana do pozycji luz. Problem występuje coraz częściej. Czy mankament jest naprawialny i czy jest to poważna usterka. Jak może wyglądać naprawa i czy dzwonić po PROVIDENTA.
Zafira A 1,8 16V 2000r. problem polega na tym, że wbijając 1 bieg po puszczeniu sprzęgła, dźwignia biegów jest odbijana do pozycji luz. Problem występuje coraz częściej. Czy mankament jest naprawialny i czy jest to poważna usterka. Jak może wyglądać naprawa i czy dzwonić po PROVIDENTA.
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
proponuję poczytać ten temat: link
a wypadało by się najpierw przywitać w odpowiednim dziale, następnie użyć opcji szukaj... odpowiedź była by dużo szybciej
a wypadało by się najpierw przywitać w odpowiednim dziale, następnie użyć opcji szukaj... odpowiedź była by dużo szybciej
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
witam
kolego spróbuj wyregulować mechanizm zmiany biegów było o tym na forum jeśli nie to skrzynia - jeszcze nie słyszałem aby ktoś nie miał z biegami w zawci problemów,.....
wcześniej jeżdziłem seatem,vw,audi i tam sie takie cuda nie działy nawet przy 300 000 km. no cóż marka robi swoje? chyba dlatego jestem przewrażliwiony
pozdrawiam
kolego spróbuj wyregulować mechanizm zmiany biegów było o tym na forum jeśli nie to skrzynia - jeszcze nie słyszałem aby ktoś nie miał z biegami w zawci problemów,.....
wcześniej jeżdziłem seatem,vw,audi i tam sie takie cuda nie działy nawet przy 300 000 km. no cóż marka robi swoje? chyba dlatego jestem przewrażliwiony
pozdrawiam
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
Ja mam inną bajkę - wyskakuje mi końcówka linki zmiany biegów z trzpienia przy skrzyni biegów Mało komfortowe sytuacje np na skrzyżowaniu Szczęście w nieszczęściu że w całej budowie silnika jest luka na to by włożyć ręke i docisnąć nieszczęsny plastik - wniosek - wymiana linki na nową czyli kole 400zl + robocizna(chyba ze macie na to pomysła )scaniairizar pisze:oj tam skrzynia.
masz zużyty lewarek, przez co linka nie jest w stanie dopchnąć biegu do końca a co za tym idzie, wyrzuca jedynke. spróbuj wsadzać jedynke przez dwójke, powinno pomóc, ja tak jeździłem chyba z 4 lata i nie było problemów.