Pomocy Silnik 1,8 benz
Moderator: Sebu$
Pomocy Silnik 1,8 benz
Witam proszę o pomoc silnik benzyna 1,8 po remoncie ale przed remontem było to samo.
Błędów 0 na kompie a objawy sa takie.
Jade 60 na godzine po miescie biegiem 4 puszczam gaz i tak dziwnie szarpnie potem dodaje gazu to samo i sie stabilizuje i tak za każdym razem poduszki pod silnikiem nowe.
Myślałem że przejdzie jej po remoncie ale nie dalej to samo.
Błędów 0 na kompie a objawy sa takie.
Jade 60 na godzine po miescie biegiem 4 puszczam gaz i tak dziwnie szarpnie potem dodaje gazu to samo i sie stabilizuje i tak za każdym razem poduszki pod silnikiem nowe.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
wymień cewke na początek, tylko nie zakładaj żadnych zamienników, spróbuj najpierw na oryginalnej używce albo podmień z kimś.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Oznaczenie silnika: A16LET
A przekroczysz 4.5 tyś obr ? Jeśli nie to czujnik walka, wątpię aby to była wina zaslepionego egr ja mam zaslepiony i idealnie działa
Ostatnio zmieniony 09 sie 2016, 17:02 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
A kto jeździ benzyną 60km/h na 4 biegu?? Ile wtedy pokazuje obrotomierz?masiula pisze:(...)
Janusz
A kto jeździ benzyną 60km/h na 4 biegu?? Ile wtedy pokazuje obrotomierz?[/quote]
Każdym samochodem tak jeżdze mam honde 1,4 audi a3 1,6 i golfa 4 1,6 i żaden tak nie robi a honda 5 bieg i po miescie mozesz na prostej jechac 50 na godzinie i żaden samochód nie buja jedzie plynnie 2 tysiace obroów ma zafira na 4 przy 60 okolo .
i mój silnik ma zawór egr ale to nie on odślepiłem i jest to samo
Każdym samochodem tak jeżdze mam honde 1,4 audi a3 1,6 i golfa 4 1,6 i żaden tak nie robi a honda 5 bieg i po miescie mozesz na prostej jechac 50 na godzinie i żaden samochód nie buja jedzie plynnie 2 tysiace obroów ma zafira na 4 przy 60 okolo .
i mój silnik ma zawór egr ale to nie on odślepiłem i jest to samo