Świecaca lampka pompy........
Moderator: Sebu$
- guma75
- Bywalec
- Imię: Waldek
- Auto: Opel Zafira B 1,9CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam. Szukałem tematu lecz nie znalazłem. Wczoraj zakupiłem Zosieńke i wszystko było ok. Miała słaby akumulator więc sprzedawca wymienił mi na mowy. Pojechaliśmy na przegląd i wszystko ok. Wyjezdzając od sprzedawcy zaóważyłem zapaloną lampke (żółtą). Zadzwoniłem do sprzedawcy - zapewniał ze wszystko jest ok i ze mu sie kiedyś tez zapaliła i zgasła .Powiedział że moze to przez tą zmiane akumulatora. Dojechałem do domu bez najmniejdszych problemow, troszeczke ja przeciągłem na trasie Lampka dalej swieci- Pierwszy raz mam takie autko i dopiero je poznaje. Bardzo proszę o porade co roboć. Pozdrawiam Waldi
GUMA75
W dopiero co zakupionej zosce tez zapalilami sie ta lampka.
Tzn, kupiłem i było wszysko OK. Trzeba było zatankować i po zatankowaniu po chwili sie zapaliła. Wyjezdziłem paliwo, zatankowałem na innej stacji i zgasła.
Na interfejs czekam. Zobacze czy to paliwo może mieć związek z zapalaniem sie tej kontrolki.
Tzn, kupiłem i było wszysko OK. Trzeba było zatankować i po zatankowaniu po chwili sie zapaliła. Wyjezdziłem paliwo, zatankowałem na innej stacji i zgasła.
Na interfejs czekam. Zobacze czy to paliwo może mieć związek z zapalaniem sie tej kontrolki.
- guma75
- Bywalec
Stawiam że to paliwo bo u mnie od razu po zatankowaniu do pełna polskiego paliwa się to pokazało
//scalone// - proszę edytować posty, a nie pisać jeden pod drugim
No długo się niecieszyłem, lampka znowu się oświeciła - możliwe że muszę te paliwo wyjeździć tylko całego nie mogę a troszkę czasu minie bo na gazie już jeżdżę
Kolego Baczek007 daj znać jak co - Pozdrawiam
//scalone// - proszę edytować posty, a nie pisać jeden pod drugim
No długo się niecieszyłem, lampka znowu się oświeciła - możliwe że muszę te paliwo wyjeździć tylko całego nie mogę a troszkę czasu minie bo na gazie już jeżdżę
Kolego Baczek007 daj znać jak co - Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 cze 2010, 08:15 przez guma75, łącznie zmieniany 1 raz.
GUMA75
- guma75
- Bywalec
Witajcie koledzy. Dzisiaj podjechałem do gazownika by zobaczyć i skasować tą lampke chack która ponownie mi wyskoczyła -komputer pokazał (grzałka sonda lambda) gazownik skasował i narazie nie wyskakuje. Powiedziałem mu że ciężko mi odpala oprócz rana (długo kręci) powiedział że to moze przez ta sonde . Mam przejechać z 1000km i na przeglad do niego oczywiscie gratis- a wrazie czego to sonde kupić i wymienić trzeba powiedział. Co o tym myslicie.....Pozdrawiam Waldi
Ostatnio zmieniony 29 cze 2010, 11:54 przez guma75, łącznie zmieniany 1 raz.
GUMA75
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
guma75, Skoro wywywaliło bład grzałki to raczaej sonda bedzie do wymiany, a właściwie jak masz silnik X czy Z( bedziemy wiedziec ile masz sond). Co do długiego krecenia rano to nie sądzę aby to była wina sondy... Jak zgasisz autko na benzynie wieczorem to rano też źle odpala?? Przed założeniem gazu odpalało dobrze??? Moja z przysłowiowego "pół obrotu" odpala..No i oczywiscie napisz jaka instalacja