Skrzynia 6cio biegowa do Zafiry A .
Moderator: Sebu$
Skrzynia 6cio biegowa do Zafiry A .
Czy ktoś się słyszał o 6cio biegowej skrzyni do Zoski A 2,0DTI ,albo pokombinować z przełożeniem 5 biegu?,troszkę ta 5 jest krótka i przy 140k/h silnik wyje
Ja przy 140km/h nic nie słyszę, dopiero przy ponad 150km/h szum powietrza.olo018 pisze:,troszkę ta 5 jest krótka i przy 140k/h silnik wyje
A ile masz obrotów przy 150 , bo z tego co wyczytałem i u mnie jest to przy 140 jest około 3200 obrotów ,i to jest dla mnie wycie ,miałem poprzednio astre g 1,7dti isuzu i zaczynała wyć przy około 145 ,mam wyczulone ucho na wszystkie dzwięki.darkp1 pisze:Ja przy 140km/h nic nie słyszę, dopiero przy ponad 150km/h szum powietrza.olo018 pisze:,troszkę ta 5 jest krótka i przy 140k/h silnik wyje
Teraz Ci nie powiem bo nie pamiętam, ale mojej uwagi zbytnio nie przykuło wycie silnika, czyli go nie było. Mamy te same silniki więc pewnie te same obroty.olo018 pisze: A ile masz obrotów przy 150 , bo z tego co wyczytałem i u mnie jest to przy 140 jest około 3200 obrotów ,i to jest dla mnie wycie ,
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Rozmawiałem kiedyś na ten temat z takim Łukaszem z Vectraklub Polska. Człowiek jest bardzo kumaty jeśli chodzi o klimatyzacje i tunning silnikowy Opla. Mówił mi że kiedyś pakował skrzynie 6-tkę to jakiejś Vectry B z V6. Temat Zafiry też był poruszany. Wszystko się da, ale na tamten moment były 2 problemy:Paweł85 pisze:Witam.Chciałbym trochę odświeżyć temat.
Czy ktoś z Was próbował coś kombinować z przekładką skrzyni w ZA 2.0DTI na 6-biegową?
1. Dostępność sprawnej skrzyni 6-biegowej (miały wadę fabryczną i często padały w niej łożyska). A te sprawne skrzynie z uwagi na małą popularność (3 lata temu to było....) były drogie.
2. 100KM w 2.0DTI raczej nie zapewni ciągu na 6-biegu. Już lepiej pewnie było by z 2.2 DTI
Janusz
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Dokładnie z WOOCASHŁukaszem z Vectraklub Polska.
Wszystko się da zrobić jedynie w Vectrze był problem ze tempomat nie dziala na 6 tym biegu
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
sama skrzynia to pikuś.trzeba kombinować z półosiami i przegubami.na Śląsku jest cabrio turbo z M32Paweł85 pisze:Pewnie więcej problemów i kombinacji z tym niż to warte.