Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam
Czy świece żarowe w silniku 2.0 DTI są umiejscowione w "jakiejś" komorze czy też są bezpośrednio nad tłokami? Chodzi o to że jedną świecę muszę wkręcić dłuższą (ok. 4mm) ze wzgłedu na gwint. I boję się aby nic w nią nie uderzyło...
pasik21 pisze:Witam Chodzi o to że jedną świecę muszę wkręcić dłuższą (ok. 4mm) ze wzgłedu na gwint. I boję się aby nic w nią nie uderzyło...
Wcale nie musisz należy kupić orginalną i problem z głowy nie wiem czy byłby ktoś taki odważny żeby ci powiedzieć wkręć i to jeszcze 4mm za długą,no chyba że dla żartu.
Świece kupiłem takie jak powinny być (firma Beru). Generalnie chodzi o to że jeden gwint w głowicy został "lekko sfatygowany" i tylko kilka mm dłuższa świeca się dokręca... Ale czy te 4mm nie trafią przypadkiem w np. tłok?
wymiana świec żarowych nie jest taka straszna 4godz. i wymienione a przed wkręceniem nowej należy gwint posmarować smarem (wyleniało mi z głowy jakim ehh) i następny raz wyjdzie bez oporu )
Może być miedzianym,może być grafitowym,ważne jest żeby przy działaniu temperatury została pomiedzy gwintami warstwa ślizgowa której nie wypali wysoka temperatura..