Kody Błędów
Witam. Mam pytanko odnośnie dwóch błędów. Może ktoś z szanownych kolegów pomoże mi je zrozumieć:
- P1115 - <Nieznany kod błędu>
(05) - Nie występuje
- P1115 - Obwód czujnika temperatury cieczy chłodzącej na wylocie z chłodnicy otwarty lub napięcie za niskie
(02) - Nie występuje.
Jeżeli chodzi o ten drugi to zapewnienie czujnik, tylko nie wiem, który to jest bo mechanik samochodowy ze mnie żaden:) Dołączę print scrin odnośnie temperatury.
(05) - Nie występuje
- P1115 - Obwód czujnika temperatury cieczy chłodzącej na wylocie z chłodnicy otwarty lub napięcie za niskie
(02) - Nie występuje.
Jeżeli chodzi o ten drugi to zapewnienie czujnik, tylko nie wiem, który to jest bo mechanik samochodowy ze mnie żaden:) Dołączę print scrin odnośnie temperatury.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2015, 16:40 przez rad25, łącznie zmieniany 1 raz.
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Jeśli się nie mylę,to w twoim aucie są dwa czujniki temperatury,jeden jest przy termostacie,a drugi w chłodnicy i wszystko wskazuje,że własnie on jest uszkodzony.rad25 pisze:Witam. Mam pytanko odnośnie dwóch błędów. Może ktoś z szanownych kolegów pomoże mi je zrozumieć:
(05) - Nie występuje
(02) - Nie występuje.
Obrazek
Oczywiście!
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Tyle znalazłem:yagi pisze:Witam wydeptalem gaz hamulec błąd ECN 000970 wie moze ktos co to jest??
i mam drugie pytanie czy moze tak byc ze tu jest ten blad a po podlaczeniu do kompa niema tego bledu??
Tyle znalazłem:
P0009 Engine Pos Sys Perf Bank2 Zasilanie paliwem / powietrzem
P0009 Engine Position System Performance (Bank 2) Zasilanie paliwem / powietrzem
U0009 CAN-Bus Node no Communication C-005 Ogólne
U0009 High Speed CAN Communication Bus (-) shorted to Bus (+) Ogólne
podłącz OP i zobacz czy P czy U i jaki jest opis
skasuj i sprawdź czy sie jeszcze pojawi.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
Wykryte przypadkowe/wielokrotne wypadanie zapłonów na cylindrachcamasz pisze:I ja dziś po wypedałowaniu odczytałem 6 błędów. Dodam tylko ze od tygodnia mam założony gaz.
Błędy to:
ECN 030 000
ECN 030 100
ECN 030 200
ECN 030 300
ECN 030 400
ECN 031 400
Panowie! Co to za błędy jak to wyeliminować? Co jest przyczyną? I czy to coś poważnego?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Do gazownika na regulację.camasz pisze:I ja dziś po wypedałowaniu odczytałem 6 błędów. Dodam tylko ze od tygodnia mam założony gaz.
Błędy to:
ECN 030 000
ECN 030 100
ECN 030 200
ECN 030 300
ECN 030 400
ECN 031 400
Panowie! Co to za błędy jak to wyeliminować? Co jest przyczyną? I czy to coś poważnego?
Oczywiście!
- Bodek
- Zafiromaniak
co to znaczy na polski?[/quote]camasz pisze:Wykryte przypadkowe/wielokrotne wypadanie zapłonów na cylindrach
Opel
-
- Debiutant
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z16XEP
gdzieś wyczytałem że albo regulacja (czyli potwierdziłeś moje przypuszczenia) lub wymiana świec, lub cewki.janekW67 pisze:Nie wiem,czy załatwi,ale może pomoże. Wszak masz od niedawna założoną instalację.
zastanawiam się czy mogę śmigać normalnie ( jestem w delegacji) ? i czy nie przełączyć sie na benzynę i zobaczyć co sie dzieje.
Efekty przed wyskoczeniem błędów były takie że autem lekko szarpało. Jak zwiększyłem obroty szło idealnie.