Problem ze skrzynią Z18XER
- Tomasz_ZafiraB
- Debiutant
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Enjoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z18xer
mam do wymiany łożyska skrzyni biegów
Zafira 1.8 2006
jaki może być koszt wymiany części + robocizna?
mam do wymiany łożyska skrzyni biegów
Zafira 1.8 2006
jaki może być koszt wymiany części + robocizna?
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Zapytaj tego pana memberlist.php?mode=viewprofile&u=11954
On naprawia skrzynie więc powinien ci wycenić.
On naprawia skrzynie więc powinien ci wycenić.
-
- Świeżak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira C 1.4
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
Witam,
Ja u siebie wymieniałem skrzynię biegów dwa razy.
Pierwszy raz 4 lata temu. Uszkodzone było łożysko walcowe. Kupiłem używaną skrzynie F17C394 i jeździłem prawie 4 lata bezproblemowo
Na początku tego roku, problem "szumu" skrzyni biegów powrócił. Po rozbiórce skrzyni, główny wałek był wytarty w 30 % jego powierzchni. Kupiłem inną skrzynię ( przebieg około 45 tyś z merivy B) z dłuższym przełożeniem Y3W394 (zamiennik to F17W394).
Mam nadzieję, że to już ostatnia wymiana skrzyni w tym samochodzie.
Pierwszy raz 4 lata temu. Uszkodzone było łożysko walcowe. Kupiłem używaną skrzynie F17C394 i jeździłem prawie 4 lata bezproblemowo
Na początku tego roku, problem "szumu" skrzyni biegów powrócił. Po rozbiórce skrzyni, główny wałek był wytarty w 30 % jego powierzchni. Kupiłem inną skrzynię ( przebieg około 45 tyś z merivy B) z dłuższym przełożeniem Y3W394 (zamiennik to F17W394).
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2018, 04:03 przez rafi_bydgoszcz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Dziwne, dotąd te skrzynie cieszyły się dobrą opinią. Jaki miałeś w niej olej i w jakiej ilości?rafi_bydgoszcz pisze: ↑19 wrz 2018, 04:00 Witam,
-
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witam proszę o poradę, musze wymienić skrzynię w zefirze i tu sie robi problem bo jeszcze tego nigdy nie robiłem w tym aucie, podobno jest jakaś pozycja serwisowa lewarka do demontazu skrzyni?? I kolejne pytanie czy trzeba opuszczac sanki do jej demontażu? A moze ktos powie co robic po koleji albo jakies wskazowki? Z góry dziękuję