Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Flora pisze:Do silnika powietrze dochodzi, ale nie ma się gdzie podziać i ucieka przez korek wlewu oleju. Wąż przed przepustnicą lekko puchnie.
Mi też wąż przed przepustnicą lekko puchnie podczas przygazowania a co do uciekającego powietrza przez korek wlewu oleju to przecież on jest wkręcany . i nie może powietrza wypuszczać.
Wychodzi na to, że powstaje za duże ciśnienie w układzie korbowodowym i odma nie ma jak odprowadzić tego wiatru.
Odma jest czysta. Sprawdzane były zarówno węże jak i sam separator.
Dziś w ramach eksperymentu zostanie sprawdzony EGR.
Sterownik nie wyrzuca żadnych błędów, ale nie wiem czy przypadkiem nie jest to efekt modyfikacji zrobionych w sofcie przy usuwaniu klap wirowych.
A czy to przypadkiem nie jest sprawa uszczelniaczy zaworów? gdyby te gumki nie uszczelniały prowadnic zaworów to miałbyś w tym miejscu przedmuchy , które uchodzą korkiem wlewu oleju. taka moja sugestia...
W separatorze nie ma jako takiej uszczelki, nawet sam separator nie jest zbyt szczelny, tzn w miejscu wejścia węży w górnej części.
Podobno tak ma być.