Problem z silnikiem 1.9 100km

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
specu_nsm
Świeżak
Imię: Wojtek
Auto: Zafira B 1.9 CDTI
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTL
Problem z silnikiem 1.9 100km

#1 Post autor: specu_nsm »

Witam. Mam taki problem z Zafira z silnikiem 1.9 100km. Podczas jazdy czasem lecz nie zawsze samochód zaczyna nie równo chodzić, włacza sie tak jakby klekotanie czy bardziej dzwonienie silnika i wskazowka obrotów zaczyna wariować (chodzi góra dół) czasem samochód gaśnie. Zapalam i jadę dalej i przez jakiś czas jest spokój. Raz wyrzuciło błąd na komputerze że problem z ciśnieniem paliwa po skasowaniu już go nie wyrzuca ale z samochodem dalej to samo. Zatankowałem samochód przejechałem ładnie około 50km i nagle zaczęły się takie akcje. Nie wiem co jest grane. Nadmienię że wymieniłem filtr paliwa i nadal to samo sie dzieje. Czy to może być pompa jesli tak to czy jest w baku czy w silniku i czy ewentualnie wymiana filtra paliwa mogła coś namieszać choć może to być zbieg okoliczności. Dzieki za odpowiedzi

Awatar użytkownika
celius
Bywalec
Imię: Przemas
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: A17DTR

#2 Post autor: celius »

Zawór SCV do sprawdzenie i ewentualnie wymiany
Obrazek
Obrazek

specu_nsm
Świeżak
Imię: Wojtek
Auto: Zafira B 1.9 CDTI
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTL
#3 Post autor: specu_nsm »

celius pisze: 14 maja 2019, 09:29 Zawór SCV do sprawdzenie i ewentualnie wymiany
Czy to jest to samo co czujnik ciśnienia paliwa? czyli to https://allegro.pl/oferta/opel-zafira-b ... 7089714640

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”