Zafira B OPC - Z20LEH - Problem z silnikiem
-
- Świeżak
- Imię: Jarek
- Auto: Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Tak problem rozwiazany. Profesor RYBA ogarnął auto.
Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii, interpunkcji i gramatyki języka polskiego.
regulamin ZKP §2 pkt 6.
Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii, interpunkcji i gramatyki języka polskiego.
regulamin ZKP §2 pkt 6.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2019, 22:06 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Troszkę sucha ta informacja i nie wnosi nic so tematu - nie temu służy Forum
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- MarcinK_79
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Zafira B 2.0 Turbo OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH-LPI
Witam.
Zafira 2007 OPC 2.0 benzyna turbo.
Mam dziwny problem z którym mój mechanik nie miał styczności a mianowicie przy odpuszczeniu gazu słychać dziwny szmer, taki szum który ciężko oddać słowami, ni to szum powietrza, ni to szmer otarcia... Nie jest to często ale pojawia się zwłaszcza gdy jazda jest bardziej agresywna. Przy spokojnej jedzie tego nie ma. Albo ma to związek z wyższymi obrotami, albo z zawieszeniem bo wtedy jest mocniejsze szarpniecie samochodem. Pojawia się często też przy zmianie biegow, też wtedy następuje odpuszczenie nogi z gazu.
Pierwsze stwierdzenie mechanika było że turbo "oddycha", ale mam auto już chwilę i na początku tego nie było, a styl jazdy ten sam.
Zafira 2007 OPC 2.0 benzyna turbo.
Mam dziwny problem z którym mój mechanik nie miał styczności a mianowicie przy odpuszczeniu gazu słychać dziwny szmer, taki szum który ciężko oddać słowami, ni to szum powietrza, ni to szmer otarcia... Nie jest to często ale pojawia się zwłaszcza gdy jazda jest bardziej agresywna. Przy spokojnej jedzie tego nie ma. Albo ma to związek z wyższymi obrotami, albo z zawieszeniem bo wtedy jest mocniejsze szarpniecie samochodem. Pojawia się często też przy zmianie biegow, też wtedy następuje odpuszczenie nogi z gazu.
Pierwsze stwierdzenie mechanika było że turbo "oddycha", ale mam auto już chwilę i na początku tego nie było, a styl jazdy ten sam.
- MarcinK_79
- Świeżak
Teraz chyba już nie będę w stanie przyjechać. Mam wyjazd za tydzień i sporo roboty a km trochę mam do BB. Wracam przed świętami to się odezwę jak nie poradzę z tematem.
Dodam jeszcze że problem zaczął się w tym samym momencie w którym wyskoczył błąd komputera. Nie wiem czy właściwie powtórzę z mechanikiem... Błąd czujnika zboczenia toru jazdy. Świecia kontrolka kontroli trakcji. I mechanik usunął tej błąd, od tego czasu nic nie świeci ale powyższy problem pozostał.
Dodam jeszcze że problem zaczął się w tym samym momencie w którym wyskoczył błąd komputera. Nie wiem czy właściwie powtórzę z mechanikiem... Błąd czujnika zboczenia toru jazdy. Świecia kontrolka kontroli trakcji. I mechanik usunął tej błąd, od tego czasu nic nie świeci ale powyższy problem pozostał.
- MarcinK_79
- Świeżak
Może ktoś musi podobny podobny przypadek?
-
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B Opc
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Pojawil się problem podczas wyprzedzania auto przechodzi w tryb awaryjny i nie ma mocy tak jak by chodziło na 3 gary do tej pory było wszystko dobrze nic nie bylo odpinane po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu auto chodzi normalnie przy gwałtownym przyspieszeniu problem wraca wie może ktoś jak sobie z tym poradzić?
Proszę używać opcji szukaj
Pojawil się problem podczas wyprzedzania auto przechodzi w tryb awaryjny i nie ma mocy tak jak by chodziło na 3 gary do tej pory było wszystko dobrze nic nie bylo odpinane po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu auto chodzi normalnie przy gwałtownym przyspieszeniu problem wraca wie może ktoś jak sobie z tym poradzić?
Ostatnio zmieniony 02 lis 2019, 12:51 przez Tazz, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Wypedałuj błędy i zobaczymy możliwe że wypada Ci zapłonKORDEKWML pisze: ↑02 lis 2019, 08:19 Witam wszystkich
-
- Auto: Opel Zafia B 2.0t -OPC 240 KM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: OPC
Witam ,dziś podczas porannej wyprawy - po ujechaniu około 3 km moja zafira b opc z silnikiem 2 litrowym 240 koni straciła moc i jakby zaczęło nią szarpać po chwili zapalił się check
co może być przyczyną?
Pozdrawiam
co może być przyczyną?
Pozdrawiam
- Tazz
- Zafiromaniak
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Odczytaj jakie błędy są, może być metoda gaz-hamulec
Ps. Proszę używać opcji szukaj