Traci moc i gaśnie w czasie jazdy

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
ciely_77

#16 Post autor: ciely_77 »

Mechanik stwierdził że może być to czujnik położenia wału korbowego . Ostatnio zaobserwowałem że gaśnięcie zdaża się podczas nagrzania silnika . W tym tygodniu myślę że się wszystko wyjaśni .
Ostatnio zmieniony 24 sty 2016, 16:29 przez ciely_77, łącznie zmieniany 1 raz.

ciely_77

#17 Post autor: ciely_77 »

Koniec tygodnia a mechanik ni jak się nie zabrał do tego , ktoś wie gdzie znajdę ten czujnik i czy sam jestem wstanie to wymienić bez dodatkowych prac . Bodek dał mi namiary na ten czujnik i jest tyko do wykrecenia jedna śruba niby nic takiego , tylko nie mam pojęcia gdzie jest umiejscowiony . Dajcie fotkę lub pdf , albo opiszcie. Pilne bardzo!!!

ciely_77

#18 Post autor: ciely_77 »

Lipa nic nie zrobione . Czujnik odcięty silnik po kilku razach nie odpalił i wywalił błąd . Dla próby odcięty czujnik rozrządu nie odpalił i nawet żadnego błędu nie wywalił . Zamiana wał spięty rozrząd nie po czterech startach odpalił i wywalił błąd . Co jest k...a grane ?
Ostatnio zmieniony 30 sty 2016, 23:53 przez ciely_77, łącznie zmieniany 1 raz.

Dziku114
Imię: Krystian
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI COSMO
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#19 Post autor: Dziku114 »

Witam posiadam taki problem z mają zafira b 1.9 150km. Auto po dodaniu gazu traci moc i gasnie jakby się zadusil. EGR zaslepiony DPF wycięty zawor na listwie wtryskowej wymieniony i nic nie pomaga

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”