Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sprawdź przewody na rozruszniku ! lub sam rozrusznik.
Możesz zaryzykować i odpalić na hol. Czyli lina holownik i po woli z 3 puszczać sprzęgło. Pasek nie powinien przeskoczyć. Już awaryjnie tak robiłem.
Włączyłem zapłon.
Znalazłem przekaźnik rozrusznika, wyjąłem go i zmostkowałem styki przekaźnika przewodem .
Rozrusznik kręci bardzo fajnie. A auto nie zapala.
Hm no to przy włączonym zaplnie i zmostkowaniu grubych przewodów rozrusznik kręci i powinien odpalić, wstępna pompka paliwo podaje? (jeżeli niewystępuje w tym silniku to niech ktoś mnie poprawi )
Mam zafire dwa miesiace 150km.i mam problem z odpalaniem,samochód czy jest ciepły czy zimny nie pali na dotyk tylko muszę pokrecic chwile .Czy to normalne w tych silnikach
]Mam problem z odpaleniem silnika zafiry 1.6 rozrusznik kręci a auto nie odpala ,dziwne jest to że jak odpale na hol to potem wszystko gra i odpala bez problemu ale jak postoi pare godz. to znowu nie odpala ,wymieniłem pompke paliwa i nic to nie dało , nie ma wycieków paliwa a komputer nie pokazuje błędów brak mi pomysłów co to może być
wiesiu pisze:]Mam problem z odpaleniem silnika zafiry 1.6 rozrusznik kręci a auto nie odpala ,dziwne jest to że jak odpale na hol to potem wszystko gra i odpala bez problemu ale jak postoi pare godz. to znowu nie odpala ,wymieniłem pompke paliwa i nic to nie dało , nie ma wycieków paliwa a komputer nie pokazuje błędów brak mi pomysłów co to może być
pomoże ktoś????
Ostatnio zmieniony 27 sty 2014, 18:04 przez wiesiu, łącznie zmieniany 1 raz.