P02345A(B) Obwód regulacji ciśnienia ładowania - odch. +(-)
Witam serdecznie.Moja Zofia coraz częściej mnie zawodzi....
Szukałem co nieco na ten temat, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi(może słabo szukałem)....
Mianowicie panowie mam taki problem.Wczoraj wieczorkiem jechałem swoją Zofią i troszkę ją przeciągnąłem na 3 biegu, po czym zapalił się service(autko z kluczykiem) i nagła utrata mocy....zjeżdżam na pobocze, sprawdzam jaki błąd wyskoczy...a tu ECN 2345A(Obwód regulacji ciśnienia ładowania, odchylenie dodatnie), zapalam samochód znowu...service znika..błąd pozostaje.
Dzisiaj wyruszyłem w dalszą trasę(około 100km)...prawie całą trasę śmigałem 120-140km/h i jakoś się jechało, ale pod koniec trasy autko powtórzyło swoje zachowanie z servicem w okolicach 3000 obrotów, więc ja na pobocze...wyłączyłem, włączyłem i jazda dalej....ale po około 5 km autko zaczęło bardzo tracić na mocy, tak,że ledwo już ciągnął...znowu pobocze...chwilę go przegazowałem i od tamtej pory śmiga jak nowo narodzony.Ktoś jest w stanie mi powiedzieć co się dzieje?Znajomy mechanik mówi coś o puszce turbiny
W piatek wyjeżdżam na urlop i nie chciałbym go spędzić na lawecie....Z góry dzięki za pomoc.Mam nadzieję,że wyczerpujący opis
Szukałem co nieco na ten temat, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi(może słabo szukałem)....
Mianowicie panowie mam taki problem.Wczoraj wieczorkiem jechałem swoją Zofią i troszkę ją przeciągnąłem na 3 biegu, po czym zapalił się service(autko z kluczykiem) i nagła utrata mocy....zjeżdżam na pobocze, sprawdzam jaki błąd wyskoczy...a tu ECN 2345A(Obwód regulacji ciśnienia ładowania, odchylenie dodatnie), zapalam samochód znowu...service znika..błąd pozostaje.
Dzisiaj wyruszyłem w dalszą trasę(około 100km)...prawie całą trasę śmigałem 120-140km/h i jakoś się jechało, ale pod koniec trasy autko powtórzyło swoje zachowanie z servicem w okolicach 3000 obrotów, więc ja na pobocze...wyłączyłem, włączyłem i jazda dalej....ale po około 5 km autko zaczęło bardzo tracić na mocy, tak,że ledwo już ciągnął...znowu pobocze...chwilę go przegazowałem i od tamtej pory śmiga jak nowo narodzony.Ktoś jest w stanie mi powiedzieć co się dzieje?Znajomy mechanik mówi coś o puszce turbiny
W piatek wyjeżdżam na urlop i nie chciałbym go spędzić na lawecie....Z góry dzięki za pomoc.Mam nadzieję,że wyczerpujący opis
Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 22:28 przez Łysy, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam. Ostatnim razem miałem sam błąd odchylenie dodatnie P02345-b , okazało się że to wężyk od podciśnienia. Jednak po około 5miesiącach znowu pojawiło się autko z kluczykiem, powyżej 3500 obrotów, w granicach 2000-2300 lekkie szarpanie , przy w miarę stabilnej jeździe, po sprawdzeniu okazało się że to błąd p02345-a odychelnie ujemne. Jeździłem z tym jakiś miesiąc, ostatnio odłączyło całkiem turbine tzn. gaszenie autka i ponowny rozruch nic nie daje, turbina się nie załącza. Sprawdziłem znów błędy i teraz mam p02345-a oraz p02345-b , odychelne dodatnie i ujemne naraz. Proszę o pomoc.
to jest zawór od turbo http://allegro.pl/opel-vectra-c-1-9-cdt ... 35310.html mieści się on pod zderzakiem po stronie pasażera.
Koszt nowego około 180-200zł poza ASO. Jest możliwość regeneracji.
Koszt nowego około 180-200zł poza ASO. Jest możliwość regeneracji.
Dzisiaj wyskoczył mi błąd 190175 , awaria czujnika różnicy ciśnień , czy te trzy błędy mogą mieć ze sobą powiązanie? Jak tak to gdzie może leżeć przyczyna? Dodam że dpf wypalał się bez problemowo do tej pory, pewnie z tymi błędami będzie to niemożliwe. Sprawdziłem przewodu , są ok. Elektrozawór , jest troszke inny niż na linku wysłanym przez kaliope, u mnie nie ma tego blaszanego ścisku, wszystko jest połączone ze sobą na stałe. Czy powinienem to zdjąć mimo wszystko i sprobować wyczyścić? Jak można inaczej sprawdzić czy zawór ten źle działa? Dmucham w jedną rurke powietrze wychodzi druga, próbuje dmuchać w drugą powietrze nie wychodzi. Nic luźno w nim nie lata. Tak więc gdzie leży przyczyna ?
Być może elektrozawór z Opla jest nierozbieralny.Patrząc na foty zaworu na allegro wygląda na nierozbieralny.Zawór w linku na poprzedniej stronie jest od Alfy.
Błąd 1901 nie ma z tym nic wspólnego.Info odnośnie tego błędu znajdziesz tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=5952&start=0
Błąd 1901 nie ma z tym nic wspólnego.Info odnośnie tego błędu znajdziesz tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=5952&start=0