[B]Ile palą wam CDTi?
Wybierz się na wycieczkę samochodem na Litwę. Tam policja dosyć restrykcyjnie podchodzi do prędkości, zwłaszcza aut z polskimi blachami. Do tego ma szerokie możliwości pomiaru prędkości z radiowozu (np. zmierzy prędkość auta jadącego z naprzeciwka i potem fantazyjnie nawróci na ręcznym i poprosi o datek - najlepiej w Euro).kicaj pisze:natomiast jakos nie potrafie zejsc ponizej 7l/100km
Reasumując - średnie spalanie 5,9 l/100 km, ale 100-110 nie przekraczałem.
Wybierz się na wycieczkę samochodem na Litwę. Tam policja dosyć restrykcyjnie podchodzi do prędkości, zwłaszcza aut z polskimi blachami. Do tego ma szerokie możliwości pomiaru prędkości z radiowozu (np. zmierzy prędkość auta jadącego z naprzeciwka i potem fantazyjnie nawróci na ręcznym i poprosi o datek - najlepiej w Euro).drmex pisze:
Reasumując - średnie spalanie 5,9 l/100 km, ale 100-110 nie przekraczałem.[/quote]
spokojnie można się mieścić ze spalaniem w przedziale 5,8-6,2, ale 110 nie można przekraczać.
Trasa na święta .. 2 osoby ... samochód mocno zapakowany
30 % Autostrada ,
40% zwykłe drogi --
30 % miasto ... ( kręcenie sie w kółko od cmentarza do cmentarza )
w trakcie 1 Raz wypalał sie DPF
zatankowany do pierwszego odbicia dystrybutora , po powrocie ta sama stacja ten sam dystrybutor ... do pierwszego odbicia ... wyszło mniej więcej to co pokazuje komputer .
tylko w mieście , 6,3 - 6.5 L/100 km
DPF wypala sie częściej niż w 1,9 ...
30 % Autostrada ,
40% zwykłe drogi --
30 % miasto ... ( kręcenie sie w kółko od cmentarza do cmentarza )
w trakcie 1 Raz wypalał sie DPF
zatankowany do pierwszego odbicia dystrybutora , po powrocie ta sama stacja ten sam dystrybutor ... do pierwszego odbicia ... wyszło mniej więcej to co pokazuje komputer .
tylko w mieście , 6,3 - 6.5 L/100 km
DPF wypala sie częściej niż w 1,9 ...
Ostatnio zmieniony 30 paź 2011, 19:45 przez Orbit, łącznie zmieniany 3 razy.
Orbit, jeśli było 30% miasta....a średnia prędkość 66km/h ....to autostrada jechałeś chyba 200
Ale cieszę się, że dałeś fotę....dochodzę do wniosku, że każdy kto daje swoje spalanie pownien pokazać własnie średina prędkość. Mam już dość czytania jak to auta malą palą np w mięście...a po czym okazuje się, że średnia prędkość nijak się ma do miasta.
Ja w tej chwili mam spalanie 8.5 .....i średnia prędkość na kompie to 24km/h ..... powtarzam 24km/h z ostatnich 400km po mięście....
Także, śmieszą mnie niektóre wyniki niby z miasta.
Ale cieszę się, że dałeś fotę....dochodzę do wniosku, że każdy kto daje swoje spalanie pownien pokazać własnie średina prędkość. Mam już dość czytania jak to auta malą palą np w mięście...a po czym okazuje się, że średnia prędkość nijak się ma do miasta.
Ja w tej chwili mam spalanie 8.5 .....i średnia prędkość na kompie to 24km/h ..... powtarzam 24km/h z ostatnich 400km po mięście....
Także, śmieszą mnie niektóre wyniki niby z miasta.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2011, 19:57 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Czy spalanie 0,8-0,9 na postoju to nie za dużo
Da się z tym coś zrobić, podobno trzeba zaktualizować soft.
Da się z tym coś zrobić, podobno trzeba zaktualizować soft.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.