Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zrobiłem ostatnio test. z Myślenic do Krk na włączonym tempomacie ustawione na 70km/h, dystans 30km według komputera spalił zaledwie 0,9 litra ( do opatkowic), a póżniej na osiedle jazda normalna dystans może 5-7 km spalił 1,0 litre, różnice widać
to był tylko taki sprawdzian, nigdzie mi się nie spieszyło i chciałem zobaczyć czy się da. A z tymi obrotami to nie było tak źle, z tego co pamiętam to tak w granicach 1.6-1.8
Jak już pisałem wcześniej, bardzo kontrowersyjne są prezentowane wyniki spalań z miasta niektórych osób, gdyż ich średnia prędkość w żaden sposób nie wskazuje na jazdę w warunkach miejskich. Informowałem, że średnia 30km/h to max co można wyciągnąć w moich warunkach miejskich a ostanio nie mogę przekroczyć 25km/h.
Zalałem do pełna 34.3 litry tj. o 1.6 litra więcej niż sugerował komputer, tak więc przekłamanie ok. 0.2 litra i spalanie wychodzi 8.3 litra w prawdziwie miejskich warunkach, ale przyznaje była to spokojna jazda.
około 1100 km na trasie ...
reszta miasto ( Warszawa)
DPF- wypala sie w mieście ( 200- 240 km ) ten silnik tak ma
DPF - Trasa ( 360 - 420 )
za każdym razem gdy się wypala w pi .. du idzie 1 litr paliwa , czyli około 6, 7 litrów poszło sie ........
Witam kolegów
Po przeprowadzonych ostatnio testach z spalaniem i zmianą ogumienia na standardowe spalanie tego naszego cuda motoryzacji wyniosło 6,2 l/100 .Jest to jazda na trasie ok 600 km i średnia na bc pokazuje 91 km .Autko załadowane w 4 osoby + każdy po dużej torbie .Zatankowanie do pełna pokrywa się z bc
edit: kubik_CDTi, dziękuję, przekażę małżonce - uwielbia przedmuchiwać jej turbinę
IMHO bardzo rozsądna konsumpcja paliwa w relacji do przyjemności z jazdy
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, 18:15 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 2 razy.
Od niedawna mam zafirke 1.9 ( 120) rocznik 2006.CDTI Podobno ma spalac ok 7,6 l/100km paliwa V- Pover, moja spala obecnie 10l/100km. Dlaczego? Co moge zrobić aby obniżyć spalanie? Prosze o porady. Dziekuję. Zafiromaniaczka.
Od niedawna mam zafirke 1.9 rocznik 2006.CDTI Podobno ma spalac ok 7,6 l/100km paliwa V- Pover, moja spala obecnie 10l/100km. Dlaczego? Co moge zrobić aby obniżyć spalanie? Prosze o porady. Dziekuję. Zafiromaniaczka.