[B]Opinie, problemy dotyczące silników 1,7 CDTI
To bardzo dużo ... mam ten sam silnik, co prawda inne Auto , ale z klima z wypalającym się DPF częściej niż w silnikach 1,9 ... sporo stoję w korkach , albo na światłach ( czasami mam wrażenie ze tylko stoję na Światłach - Wawa ) ... średnia mam 7L/100 km ,GREG 75 pisze:hej moja zafira 1,7 125 km spala 11 l. miasto czy to norma. Posiadam ją dopiero tydzień i według mnie to trochę za dużo, proszę o opinie
Greg 75 możliwe . . . choć nie napisałeś jak długo jeździsz i jakie przebiegi w mieście. Moja z włączoną klimatyzacją i ostatnio płynącym z głośników trensikiem głoooośno 8,5l.-9l./100km. Pierwsze lato więc jeszcze za wcześnie na podsumowanie. Szczerze to do 9l jeszcze nie doszedłem
Ostatnio zmieniony 03 cze 2011, 16:43 przez Przemcio, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam.A może odczytujesz spalanie z komputera,który nie jest skalibrowany.PozdrawiamGREG 75 pisze:hej moja zafira 1,7 125 km spala 11 l. miasto czy to norma. Posiadam ją dopiero tydzień i według mnie to trochę za dużo, proszę o opinie
-
- Zafiromaniak
- Model:
czy w zafirze z 2008r silnik 1.7 125 kM A17DTR jest możliwa regeneracja lub regulacja wtryskiwaczy?
a skad ja to milem wiedziec? pytales tylkoPrzemcio pisze:Pytałem o silnik A17DTR. Skąd masz te dane bo ASO podaje innne
wiec ci podalem co w moim... skad mam te dane? z fejsu diagnostycznego.Przemcio pisze: w naszym silniku
podalem bo moze pomoga... ale jak nie pasuje to niech mod usunie moje posty...
dla niedowidzacych mam Z19DTH
Ostatnio zmieniony 10 cze 2011, 20:48 przez kicaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybacz a jakiego silnika dotyczy temat I jak przeczytasz uważnie to napisałem . . . "w naszym silniku oczywiście "kicaj pisze:a skad ja to milem wiedziec?
[ Dodano: Pią Cze 17, 2011 14:51 ]
:> Normalnie jacy aktywni ci posiadacze A17DTR ... . W AutoŚwiat nr 24 w dziale używane , artykuł " Silnik Diesla 1.7CDTI . Japoński diesel z polskiej fabryki". Mało profesjonalnie napisany( parę przekłamań) ale dobre cokolwiek
problem z Z17DTR Otóż w przy naciśnięciu pedału gazu od mniej więcej 2,2 tys. obrotów w czasie jazdy słychać SYCZENIE tak jakby gdzieś uciekało powietrze taki SSSSSSSSSSSSS nie jest to gwizd , po odjęciu gazu ten dźwięk ustaje. Syczenie jest słyszalne przy otwartym oknie ... mam także wrażenie jak by na 5 lub tez 6 biegu trochę mu brakowało siły