Zasięg na rezerwie
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Skoda Superb Kombi
- Model: TDI
- Oznaczenie silnika: CFGB
Wczoraj zaświeciła mi się rezerwa dokładnie przy zasięgu 79 km. Zapala mi się zazwyczaj w granicach 60-80 km. Ja nie wiem jak wy te baki zalewacie ale jak mam głęboką rezerwę (staram się unikać bo to niedobre ale niestety się zdarza) to pod samiutki korek potrafię zalać 58-60l (rekord 60,5l) a jak zaraz na początku rezerwy to i tak wchodzi co najmniej 55l.
Zafira B 1.8 2005. manual.
Koledzy, czy ktoś mnie może oświecić? Dzisiaj zaczęła mi migać kontrolka rezerwy, ale już migać a nie świecić. Wchodzę na zasięg, a komputer pokazuje 240 km, czy ktoś może to skomentować? Ile w ogóle można przejechać na migającej rezerwie? (oczywiście nie chcę próbować, ale warto wiedzieć takie rzeczy). Z góry dzięki za info.
Koledzy, czy ktoś mnie może oświecić? Dzisiaj zaczęła mi migać kontrolka rezerwy, ale już migać a nie świecić. Wchodzę na zasięg, a komputer pokazuje 240 km, czy ktoś może to skomentować? Ile w ogóle można przejechać na migającej rezerwie? (oczywiście nie chcę próbować, ale warto wiedzieć takie rzeczy). Z góry dzięki za info.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie słuchaj się komputera jedź na stacje benzynowa :>katolzpolski pisze:Wchodzę na zasięg, a komputer pokazuje 240 km, czy ktoś może to skomentować?
A tak poważnie to ma mrygajacej około 25 km zrobisz, ale to też zależy od warunków czy miasto czy trasa...
Ostatnio zmieniony 30 lis 2016, 09:09 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
Dokładnie tak zrób i odłącz na chwile aku i wszystko wróci do normyrafant4011 pisze:Nie słuchaj się komputera jedź na stacje benzynowa :>katolzpolski pisze:Wchodzę na zasięg, a komputer pokazuje 240 km, czy ktoś może to skomentować?
A tak poważnie to ma mrygajacej około 25 km zrobisz, ale to też zależy od warunków czy miasto czy trasa...
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
I dobrze robisz.na rezerwie nie powinno się jeździć bo pompa chodzi na sucho.kumpel tak zarżnął pompę paliwa w saab-ie.tomek evo pisze: (staram się unikać bo to niedobre ale niestety się zdarza).