Olej w skrzyni biegów
Olej w skrzyni biegów
Witam, Mam do Was pytanko Mam zośkę 1,9 CDTI w automacie. Ile oleju wchodzi do automatycznej skrzyni biegów(af40-6 taki model tej skrzyni).?
Z Góry Dzięki
Pozdrawiam
P.S Ma ktoś polska wersje książki serwisowej do Zafiry?
Z Góry Dzięki
Pozdrawiam
P.S Ma ktoś polska wersje książki serwisowej do Zafiry?
Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, 11:15 przez k3ri0, łącznie zmieniany 1 raz.
Aha... Bo szarpała skrzynia, a my mamy książkę serwisowa po niemiecku... i tam nic nie pisze, że olej był wymieniany czy coś... I pojechaliśmy do serwisu(nie opla) i tam wymienili nam 3l. oleju i powiedzieli, że więcej nie wchodzi.... a teraz i tak szarpie... To ile oleju trzeba wlać? Możecie podać też nr do jakiegoś serwisu opla
wywołany... jestem
Polecam TEO-motors (mają strone www) w Swadzim k. poznania vis1a vis Auchan. Teodor Myszkowski - ten wyscigowiec to mistrz skrzyn automatycznych.
Juz rozpisywałem sie na temat automatów i wizyty u speców. Generalnie weznąci próbke oleju i dadza do zrozumienia ze jak nie znasz historii obsługi to 50:50 ze bedzie git/lepiej... Moze po wymianie byc masakra = remont skrzyni 3,5tys i wiecej
czas oczekiwania 1tydz
obsługa - perfekcyja i profesjonalizm
naprawy generalnie robi TYLKO sam mistrz (cała rzesza pracownikow zajmuje sie obsługami bieżącymi + rozbieraniem i selekcją częsci)
zyczę powodzenia i trzymam kciuki.. jesli szarpie ci miedzy 3 a 4 bieiem to moze byc bardzo źle.. te autoamty na tych przejsciach są włąsnie symptomatyczne do duzych napraw..mi odpukac o wizycie w TEO dziala cacy.. choc czasem amm wrazenie (głownie jak sie rozgrzeje olej) ze czasem zdarzy mu sie cos zafiksować i szarpnąc.. narazie nie panikuje..
Polecam TEO-motors (mają strone www) w Swadzim k. poznania vis1a vis Auchan. Teodor Myszkowski - ten wyscigowiec to mistrz skrzyn automatycznych.
Juz rozpisywałem sie na temat automatów i wizyty u speców. Generalnie weznąci próbke oleju i dadza do zrozumienia ze jak nie znasz historii obsługi to 50:50 ze bedzie git/lepiej... Moze po wymianie byc masakra = remont skrzyni 3,5tys i wiecej
czas oczekiwania 1tydz
obsługa - perfekcyja i profesjonalizm
naprawy generalnie robi TYLKO sam mistrz (cała rzesza pracownikow zajmuje sie obsługami bieżącymi + rozbieraniem i selekcją częsci)
zyczę powodzenia i trzymam kciuki.. jesli szarpie ci miedzy 3 a 4 bieiem to moze byc bardzo źle.. te autoamty na tych przejsciach są włąsnie symptomatyczne do duzych napraw..mi odpukac o wizycie w TEO dziala cacy.. choc czasem amm wrazenie (głownie jak sie rozgrzeje olej) ze czasem zdarzy mu sie cos zafiksować i szarpnąc.. narazie nie panikuje..