[B]obudowa filtra powietrza Zafira B 1.7 CDTI

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
krzysztof.kt
Debiutant
Model:

[B]obudowa filtra powietrza Zafira B 1.7 CDTI

#1 Post autor: krzysztof.kt »

Witam,

mam problem z dostaniem filtra powietrza do 1.7 CDTI czy oprócz zafiry B pasuje inny np z astry 1.7? czy ktoś orientuje się ??

dziękuje za odpowiedz
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 23:54 przez krzysztof.kt, łącznie zmieniany 2 razy.

Woytas

#2 Post autor: Woytas »

krzysztof.kt,

http://www.opel-shop.pl/

skontaktuj się mailowo z tym sklepem. wysyłają bardzo szybko
Wcześniejszy link zapodałem zły więc zmieniłem

pozdr

Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

Filtry powietrza w ZB dieslach we wszystkich modelach silnikowych(1.9 , 1.7) są takie same.

krzysztof.kt
Debiutant
Model:

#4 Post autor: krzysztof.kt »

ad Marki...

"takie same" - nie są , ponieważ kupiłem od 1.9 filtr powietrza właśnie i mam dwa filtry koło siebie i się różnią przede wszystkim wielkością i otworami.

Przepraszam za wprowadzenie w błąd - chodzi mi o obudowę filtra powietrza cały ten czarny korpus.

Orbit

#5 Post autor: Orbit »

dokładnie , ja ostatnio tez się naciąłem ... kupiłem filtr a potem dymałem do sklepu wymieniać ... co prawda w Astrze , ale to chyba to samo

Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

Cały czas pisałem o wkładzie filtra powietrza a nie o obudowie.

Orbit

#7 Post autor: Orbit »

Marki pisze:Cały czas pisałem o wkładzie filtra powietrza a nie o obudowie.
no ja także ... ,
znajomy Kupił tego typu filtr do Vectry , twierdzi iz samochód dostał z 15 KM ... na pewno to dobry filtr ,daje więcej powietrza ale czy az taka róznica jest mozliwa ?
http://allegro.pl/filtr-powietrza-opel- ... 25134.html
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 11:35 przez Orbit, łącznie zmieniany 1 raz.

Anony Mous

#8 Post autor: Anony Mous »

Nie wiem kto i co Tobie sprzedał ale katalog Filtron-a podaje,że do 1.7 i 1.9 w ZB montowany jest ten sam wkład filtra powietrza.

Orbit

#9 Post autor: Orbit »

Marki pisze:Nie wiem kto co Tobie sprzedał ale katalog Filtron-a podaje,że do 1.7 i 1.9 w ZB montowany jest ten sam wkład filtra powietrza.
filtr był o trochę za duży , może to był filtr od starej azstry 1,7 ... nie pamiętam dokładnie to było rok temu ... za kilka dni jadę kupić nowy filtr wiec się zorientuje ... ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”