Wgranie Języka Polskiego

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Naza4

Wgranie Języka Polskiego

#1 Post autor: Naza4 »

Moje pytanko brzmi "czy Język Polski można wgrać samemu za pomocą płytki i programu czy trzeba jechać do mechanika ? "

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#2 Post autor: rzadki »

jeśli chodzi o język komputera pokładowego, to tylko mechanik z urządzeniem Tech2, bądź w ASO opla. oczywiście ASO najdroższe. mechanicy biorą za tę przyjemność od 30-50 zł wzwyż :|
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

gutek18

#3 Post autor: gutek18 »

Witam serdecznie !!!!
Szukam w zachodniopomorskim mechanika, ktory wgrywa język polski do komputera w autku - Oplel Zafira 2006r. 1.9 z językiem niemieckim w orginale - z góry wielkie dzięki za namiary !!!!

DAREK 78

#4 Post autor: DAREK 78 »

nieda sie wgrac polskiego jezyka

gutek18

#5 Post autor: gutek18 »

Byłem u szpeca od wgrywania, miał odpowiedni sprzęt ale LIPA nie udało się i ponoć nie uda się tego zrobić. W grę wchodzi wmontowanie kompa z wyświelaczem, który miał polskie dane.

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#6 Post autor: rzadki »

a jakie auto? bo nic nie masz w profilu wpisane
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

belmi71
Świeżak
Imię: Ireneusz
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z1.9CDTI
#7 Post autor: belmi71 »

Witam . Gdzie w Krakowie wgrywają Polski język do zafirki A.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#8 Post autor: Tunio999 »

belmi71 pisze:Witam . Gdzie w Krakowie wgrywają Polski język do zafirki A.
Najpierw lekturka tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=45

a w odpowiedzi na Twoje pytanie to - pewnie w ASO jak coś proponuję ;)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

darekimi

#9 Post autor: darekimi »

Ja wgrywalem jezyk polski i poszlo w czasie 5 -ciu minut nie mam namiarów ale bylo to w Radomiu od wjazdu z Warszawy.Facet sprzedaje czesci do oplow na gieldzie w slomczynie

Arczi

#10 Post autor: Arczi »

Tylko w ZA jest na tyle malo informacji ze komunikaty w ENG jezyku sa banalne do zrozumienia...
Pisze dlatego ze sam chcialem wgrac PL ale w/g mnie mija sie to z celem.

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#11 Post autor: janekW67 »

Też uważam,że wgrywanie polskiego mija się z celem. ja mam info po niemiecku i wszystko jest zrozumiałe.
Oczywiście!

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#12 Post autor: rzadki »

jednak autem nie zawsze jeżdżą osoby znające języki obce, bo poza standardowymi wskazaniami wyświetlacza o spalaniu, czy średniej prędkości są pokazywane inne komunikaty, dotyczące wskazań czujników pomiarowych. mój tata w życiu nie zrozumiałby ich, a ja też rozumiałem dopiero po odpaleniu komputera i przetłumaczeniu za pomocą translatora. stąd koszt 50zł za zamianę języka nie jest wygórowany a spokój w ich odczytywaniu bezcenny :)
Obrazek

Arczi

#13 Post autor: Arczi »

rzadki fakt 50zl jak to mowia D...y nie ma i mozna zaplacic zeby po PL bylo tyle ze... niewiem o jakich ciezko skomplikowanych komunikatach mowisz bo chyba nie o tym ze jest zimno i moze byc droga oblodzona albo tym ze plyn w zbiorniczku spryskiwaczy sie konczy... ale ok jak najbardziej ma to sens i pewnie jakbym mial mozliwosc zmiany za 50zl na jezyk PL to tez bym zrobil chocby dlatego zeby "gadalo po mojemu" - bardziej dla bajeru niz dla praktycznosci :piwo:

Awatar użytkownika
lech31
Zafiromaniak
Imię: Lech
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z18XE
#14 Post autor: lech31 »

Witam. Mam pytanko, gdzie najbliżej mogę zminić komunikaty w Zafirze 2003r. z języka niemieckiego na polski z rejonu Sandomierza. Z góry dziękuję za info.

tofo

#15 Post autor: tofo »

popytaj kto ma Techa w Twoim regionie. zmiana jezyka jest banalna wystarczy w wyborze jezyka wybrac Turecki ( ja tak robilem ) GM cos sie pokreciło i polskie komunikaty sa pod jezykiem Tureckim. w wiekszosci ZA jest ten sam soft dla tego samego tupy wyświetlaczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”