Czujnik temperatury zewnętrznej
Moderator: Sebu$
Czujnik temperatury zewnętrznej
Witam Klubowiczów!!! Mam pytanko, związane z czujnikiem temp. zewnętrznej, mianowicie po fali mrozów zaczął pokazywać wartości plusowe (powyżej 30 stopni Celsjusza) i się zmienia ale właściwej nie pokazuje. Może ktoś coś podpowie, czy to czujnik i jeżeli tak to gdzie go szukać. Dodam, że to ZAFIRA 2,2 DTI z 2002roku.
FOKS
FOKS
I od tego zacznę . DZIĘKI
FOKS
---------scalone
Tak jak pisałem, wymontowałem ten czujnik, umyłem w benzynie ekstrakcyjnej i po wysuszeniu zamontowałem. Efekt marny, poziome kreski zamiast jakichkolwiek wskazań. Ale dzisiaj jeszcze raz umyłem i na kaloryfer, jak polecił boogoo. Dodatkowo pomierzyłem mu rezystancję i ze zmianą temp. zmieniała się (wniosek powinno być dobrze).
Zamontowałem do samochodu i o dziwo zaczął działać. Jak widzicie kaloryfer też musi byś.
FOKS
scaliłem /Dejna
FOKS
---------scalone
Tak jak pisałem, wymontowałem ten czujnik, umyłem w benzynie ekstrakcyjnej i po wysuszeniu zamontowałem. Efekt marny, poziome kreski zamiast jakichkolwiek wskazań. Ale dzisiaj jeszcze raz umyłem i na kaloryfer, jak polecił boogoo. Dodatkowo pomierzyłem mu rezystancję i ze zmianą temp. zmieniała się (wniosek powinno być dobrze).
Zamontowałem do samochodu i o dziwo zaczął działać. Jak widzicie kaloryfer też musi byś.
FOKS
scaliłem /Dejna
Ostatnio zmieniony 06 sty 2010, 21:44 przez FOKS, łącznie zmieniany 1 raz.