Wymiana baterii w kluczyku
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Imię: Kuba
- Auto: Zafira A 1.6 16V
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X16XEL
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Jak masz lutownice z odpowiednim grotem to sam to sobie zrobisz, uszkodził Ci się koszyk od baterii i wymaga poprawienia lutów, czasami również zdarza się, że nóżki się oderwały ale to też można spokojnie uratować, u siebie ostatnio dwa piloty uratowałem.
Natomiast jeśli nie miałeś do czynienia nigdy z lutownicą to oddając do elektronika nie powinien koszt wynieść więcej niż 20zł.
Jak masz lutownice z odpowiednim grotem to sam to sobie zrobisz, uszkodził Ci się koszyk od baterii i wymaga poprawienia lutów, czasami również zdarza się, że nóżki się oderwały ale to też można spokojnie uratować, u siebie ostatnio dwa piloty uratowałem.
Natomiast jeśli nie miałeś do czynienia nigdy z lutownicą to oddając do elektronika nie powinien koszt wynieść więcej niż 20zł.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Tu poprawić luty i potem zaprogramować kluczyk.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2016, 18:44 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
no i dopadł mnie problem awarii pilota w kluczyku :>
Chciałem wymienić baterię na nową, ale okazało się że jest urwany koszyk.
Jak się temu bardziej przypatrzyłem to już ktoś tam swoje paluszki wkładał i lutował.
Aktualnie pilot nie działa
będę musiał poprawić to co ktoś naprawiał i może uda się ożywić leniucha
p.s.
gdzieś, kiedyś czytałem .... że można kupić kpt kluczyków z pilotem i przeprogramować to. Ale nie mogę tego posta znaleźć
Chciałem wymienić baterię na nową, ale okazało się że jest urwany koszyk.
Jak się temu bardziej przypatrzyłem to już ktoś tam swoje paluszki wkładał i lutował.
Aktualnie pilot nie działa
będę musiał poprawić to co ktoś naprawiał i może uda się ożywić leniucha
p.s.
gdzieś, kiedyś czytałem .... że można kupić kpt kluczyków z pilotem i przeprogramować to. Ale nie mogę tego posta znaleźć
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Kluczyki razem z centralką, tylko kosteczki imo przekładasz, a można kupić już od 100zł i komplet kluczyków na alledrogo.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2016, 20:47 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chcę zakładać nowego tematu więc się podepnę.
Mam taką sytuację - kupiłem niedawno Zośkę w której centralny nie działa z pilota-kluczyka
koszyk baterii jest urwany (z tym sobie poradzę) dostałem jeszcze drugiego pilota od centralnego zamka który działa i jest to alarm (mam instrukcję do niego). Nie wiem czy dobrze dedukuję - komuś padł kluczyk i centralny i dołożył sobie drugi niezależny (tylko ręce takim powykręcać i połamać). Sądzę,że tym nowym alarmem ktoś się podpiął pod główną centralkę.
Pytania :
1. Gdzie szukać fabrycznej centralki od pilota kluczyka.
2. Co się stanie gdy uruchomię pilota kluczyk (jeżeli go nie obszedł czy nie będą się zakłócać?)
3. Czy immo jest jakoś zasilane ? Mam w kluczyku pastylkę ale bateria zasila tylko pilota.
Mam syrenkę w komorze silnika w okolicach zbiorniczka wyrównawczego ale milczy...a Wy gdzie macie syreny fabryczne ?
Mam taką sytuację - kupiłem niedawno Zośkę w której centralny nie działa z pilota-kluczyka
koszyk baterii jest urwany (z tym sobie poradzę) dostałem jeszcze drugiego pilota od centralnego zamka który działa i jest to alarm (mam instrukcję do niego). Nie wiem czy dobrze dedukuję - komuś padł kluczyk i centralny i dołożył sobie drugi niezależny (tylko ręce takim powykręcać i połamać). Sądzę,że tym nowym alarmem ktoś się podpiął pod główną centralkę.
Pytania :
1. Gdzie szukać fabrycznej centralki od pilota kluczyka.
2. Co się stanie gdy uruchomię pilota kluczyk (jeżeli go nie obszedł czy nie będą się zakłócać?)
3. Czy immo jest jakoś zasilane ? Mam w kluczyku pastylkę ale bateria zasila tylko pilota.
Mam syrenkę w komorze silnika w okolicach zbiorniczka wyrównawczego ale milczy...a Wy gdzie macie syreny fabryczne ?
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 00:23 przez marcelmuz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Kefir
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Przenosił ktoś z Was kluczyk do scyzoryka?
Crazy, Jeśli dioda się zapala, to koszyk raczej trzyma się prawidłowo?
Proszę edytować posty pisane w krótkich odstępach czasu i scalać - Bodek
Crazy, Jeśli dioda się zapala, to koszyk raczej trzyma się prawidłowo?
Proszę edytować posty pisane w krótkich odstępach czasu i scalać - Bodek
Ostatnio zmieniony 13 lis 2017, 19:57 przez sonnen_x, łącznie zmieniany 1 raz.