Obroty 900

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
glonik21
Przeglądacz
Model:

Obroty 900

#1 Post autor: glonik21 »

Po niedzielnym -20 stopniowym mrozie mojej Zafirce na luzie obroty nie spadają do 800 tylko zostają na 900. Po zapaleniu nie reagowała płynnie na dodawanie gazu,tylko po wciśnięciu gazu obroty od razu rosły do 3 tysięcy/ Dopiero po chwili dodając gaz powoli wzrastały na 2 czy 3 tysiące. Po wyłączeniu się ssania obroty spadły do 900 i tak już pozostały. Czy jak odłączę klemy, zresetuje się komp to obroty wrócą do 800 ?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2016, 11:00 przez glonik21, łącznie zmieniany 2 razy.

Arczi

#2 Post autor: Arczi »

Chyba Ci sie jednostki popientrolily... Tysiecy ?? Chyba o 800 i 900Ci chodzi.
Na mrosie mnze dluzej miec podwyzszone odrobinw obroty.

Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#3 Post autor: fredas »

Po odpaleniu na zimnym obroty ok 1200/min i to na chwilkę poczym powinny spaść do obrotów biegu jałowego tj.:800/min
Obrazek
Obrazek

glonik21
Przeglądacz
Model:

#4 Post autor: glonik21 »

Arczi pisze:Chyba Ci sie jednostki popientrolily... Tysiecy ?? Chyba o 800 i 900Ci chodzi.
Na mrosie mnze dluzej miec podwyzszone odrobinw obroty.
Juz poprawilem.. ;-) A obroty nie spadaja do 800 nawet po przejechaniu 10 km.

EDIT
fredas pisze:Po odpaleniu na zimnym obroty ok 1200/min i to na chwilkę poczym powinny spaść do obrotów biegu jałowego tj.:800/min
I moje spadaja tylko do 900 .. Tu mam wlasnoe problem . W niedziele jak przekrecilem kluczyk to nie slychac bylo pompy paliwa , a gdy chcialem odpalic to wskazowki obrotow i predkosci lekko zwariowaly i po chwili odpalil.. Tak jakby chyba akumulator na -20 byl slaby ..

Posty pisane w krótkich odstępach czasowych edytujemy i scalamy - GOTI ;)

DZiekuje
Ostatnio zmieniony 05 sty 2016, 10:59 przez glonik21, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#5 Post autor: fredas »

Odlaczenie nic nie do jest po prostu zimno i stąd takie wskazania zegarów wczoraj przy minus 18 jak silnik był rozgrzany to moja Zośka miała ok1100/min dla mnie jest to normalne twierdzę że silnik potrzebuje większej dawki paliwa żeby utrzymać się w kondycji :lol:
Obrazek
Obrazek

glonik21
Przeglądacz
Model:

#6 Post autor: glonik21 »

fredas pisze:Odlaczenie nic nie do jest po prostu zimno i stąd takie wskazania zegarów wczoraj przy minus 18 jak silnik był rozgrzany to moja Zośka miała ok1100/min dla mnie jest to normalne twierdzę że silnik potrzebuje większej dawki paliwa żeby utrzymać się w kondycji :lol:
Ale ty masz diesla to może z tąd ..

Panowie nikt nie pomoze?
A moze ktos z was zna dobrego elektronika w Krakowie ?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2016, 19:20 przez glonik21, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”