Interfejs diagnostyczny OBD ... - problemy z użytkowaniem
Moderator: Sebu$
Witam
Mam następujący problem zakupiłem interfejs kkl line z multiplexerem firmy VIKEN, jedna nie chce gadać z moją zośką :(
http://viaken.pl/pl/interfejs-kkl-lineo ... -piny.html
Jedynie na AB-comie z radiem się połączył, czy miał już ktoś do czynienia z tym fejsem?
Dodam że podłączony jest do lapka z w7 przez przejściówkę z rs232 na usb.
Podpowiedzcie da się coś z ty zrobić? Z góry dzięki.
Mam następujący problem zakupiłem interfejs kkl line z multiplexerem firmy VIKEN, jedna nie chce gadać z moją zośką :(
http://viaken.pl/pl/interfejs-kkl-lineo ... -piny.html
Jedynie na AB-comie z radiem się połączył, czy miał już ktoś do czynienia z tym fejsem?
Dodam że podłączony jest do lapka z w7 przez przejściówkę z rs232 na usb.
Podpowiedzcie da się coś z ty zrobić? Z góry dzięki.
Cześć
Ciężkie połączenie Win7 (może jeszcze x64) z rs232 na USB. Osobiście polecam WinXP. Z VAG`iem tak miałem, a na x64 nie było szans uruchomić aplikacji. Jako że mam RS232 w lapku, to używam też takiego fejsa (do LPG), ale na obecnie szukam Opel Tech2 na USB, gdyż rs232 już wychodzi z użycia.
Drivery masz zainstalowane?
Ciężkie połączenie Win7 (może jeszcze x64) z rs232 na USB. Osobiście polecam WinXP. Z VAG`iem tak miałem, a na x64 nie było szans uruchomić aplikacji. Jako że mam RS232 w lapku, to używam też takiego fejsa (do LPG), ale na obecnie szukam Opel Tech2 na USB, gdyż rs232 już wychodzi z użycia.
Drivery masz zainstalowane?
Witam. Czy moglby sie ktos wypowiedziec o kablach z alegro za ok 70 zl? czy jest to cos warte?dziala to? da rade tym zczytac bledy? moze ktos kupowal to?
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Kamil kabli jest od groma.
Może podaj jakiegoś linka/nazwę do czegoś co Ciebie interesuje lub co zwróciło Twoją uwagę..
Do Twojego auta jest tego sporo. Jedne sczytują tylko błędy i je kasują, inne mają większe możliwości..
Wybór jest serio dość szeroki....
Może podaj jakiegoś linka/nazwę do czegoś co Ciebie interesuje lub co zwróciło Twoją uwagę..
Do Twojego auta jest tego sporo. Jedne sczytują tylko błędy i je kasują, inne mają większe możliwości..
Wybór jest serio dość szeroki....
http://allegro.pl/interfejs-2w1-opel-te ... 78568.html
naprzyklad cos takiego. Czy jest to cos warte?? ewentualnie ktos cos pooleca?? Jednego kolege podpytalem na forum przeslal mi cos takiego:
http://allegro.pl/skaner-obd2-autel-aut ... 50141.html
No ale to juz troche drozsze..
naprzyklad cos takiego. Czy jest to cos warte?? ewentualnie ktos cos pooleca?? Jednego kolege podpytalem na forum przeslal mi cos takiego:
http://allegro.pl/skaner-obd2-autel-aut ... 50141.html
No ale to juz troche drozsze..
Mam takie pytanko: Mam dostęp do op-com'a. Chciałbym ustawić datę i godzinę na swoim wyświetlaczu - nie mam fabrycznego radia. Nie mogę za cholipę znaleźć w OP-Comie tej opcji... Łączyłem się z wszystkimi opcjami związanymi z wyświetlaczem szukając możliwości ustawiania. Wyczytałem gdzieś, że potrzebny Opel Tech... Nie mniej jednak nie chce mi się wierzyć, że nie da się tego zrobić op comem.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Zmiana godziny: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=17678Painball pisze:Mam takie pytanko: Mam dostęp do op-com'a. Chciałbym ustawić datę i godzinę na swoim wyświetlaczu - nie mam fabrycznego radia. Nie mogę za cholipę znaleźć w OP-Comie tej opcji... Łączyłem się z wszystkimi opcjami związanymi z wyświetlaczem szukając możliwości ustawiania. Wyczytałem gdzieś, że potrzebny Opel Tech... Nie mniej jednak nie chce mi się wierzyć, że nie da się tego zrobić op comem.
- paucio
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Auto: Opel Zafira 1.6
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Mam problem z dostępem do MID'a (w informacje i rozrywka) przy użyciu op-com'a kiedy klikam wyświetla mi się komunikat: ''Changing Init address,, i żadna ramka niedostępna.
Może coś ktoś odpowiedzieć?
Mam problem z dostępem do MID'a (w informacje i rozrywka) przy użyciu op-com'a kiedy klikam wyświetla mi się komunikat: ''Changing Init address,, i żadna ramka niedostępna.
Może coś ktoś odpowiedzieć?
Ostatnio zmieniony 08 mar 2016, 19:36 przez paucio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Sergiusz
- Auto: Zafcia B 1.7 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: A17DTJ
thcdawi, zakładając że to akurat wina czujnika, może wtyczka lub kabelek przetarty na obwodzie czujnika?thcdawi pisze:Witam
Kupilem zafire a 1.8 miala uszkodzony czujnik polozenia rozrzadu ktury wymienilem na orginalny. Nadal wyskakuje mi blad kturego op-com nie widzi. Czyscilem przepustnice nic to nie dalo. Co to moze byc? Blad pojawia sie gdy silnik schodzi z obrotow. Zapala sie lampka ale silnik sie wkreca i nie traci mocy by lampka zgasla wystarczy docisnoc gaz by auto sie wkrecilo no 4tys. Mam uszkodzone zlacze elastyczne tlumika a zanim 2 lambda. Moze to byc powod tego bledu??
EDIT
Dodam ze prubowalem caly czas odswiezac bledy w op-comie i zmienialem na inna czujniki no od vectry c ojca i tak samo sie dzialo;/
Ostatnio zmieniony 23 mar 2016, 16:33 przez sergiu, łącznie zmieniany 2 razy.
Powyższe słowa wyrażają opinię autora jedynie w dniu dzisiejszym. Nie mogą one służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
kolego nie piszemy posta po poście..
jest opcja "edytuj" jeśli chcesz coś dopisać...
i postaraj się w firefoxie używać korekt błędów..
który, próbowałem..
Ad problemu..
Sprawdź EGR.
Jednak mało prawdopodobne, aby op-com nie wyłapał Ci błędu. Jeśli pojawia się auto z kluczykiem nawet na chwilę, w pamięci komputera zawsze pozostaje ślad co to było.
np.. P0400 - uszkodzenie zaworu EGR - nieaktywny (czyli błąd w danej chwili nie występuje, ale wcześniej się pojawił)
jest opcja "edytuj" jeśli chcesz coś dopisać...
i postaraj się w firefoxie używać korekt błędów..
który, próbowałem..
Ad problemu..
Sprawdź EGR.
Jednak mało prawdopodobne, aby op-com nie wyłapał Ci błędu. Jeśli pojawia się auto z kluczykiem nawet na chwilę, w pamięci komputera zawsze pozostaje ślad co to było.
np.. P0400 - uszkodzenie zaworu EGR - nieaktywny (czyli błąd w danej chwili nie występuje, ale wcześniej się pojawił)