[A] - Opis i wykaz bezpieczników i przekaźników
Moderator: Sebu$
Skrzynka identyczna - przegrzewa się ten zielony oznaczony jako transformator. Po jego wyjęciu próbowałem sprawdzić co nie działa ale w/g mnie wszystko jest w porządku (no chyba że coś pominąłem ). Postanowiłem go wyjąć i zobaczyć co się będzie działo w czasie jazdy - dziś zrobiłem ok. 200 km bez tego przekaźnika i nie zauważyłem żadnej różnicy - wszystko działa , żadna kontrolka się nie pali .......
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
To ciekawe grzeje się czyli leci duży prąd przez niego do czegoś a po jego wypięciu wszystko działa.
Edit.
Teraz już wiem poczytaj ostatni post.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=5599
Edit.
Teraz już wiem poczytaj ostatni post.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=5599
Ostatnio zmieniony 07 lip 2016, 18:29 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: Dawid
- Auto: Opel Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Proszę o pomoc wymieniłem dziś podswietlenie tablicy rejestracyjnej. Włączyłem światła i brak podświetlenia tablicy, zegarow, pokręteł, brak przeciwmgielnych przod przód i tył. Nie ma również dźwięku po wyłączeniu i o tworzeniu drzwi i włączonych światłach. Wymieniłem 6 i 7 na 10A. Dalej nic. Schemat mam taki jak gowellok. Co mam dalej zrobić ... pewnie jakaś pi***ola Ale potrzebna pomoc.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Sprawdź czy czasem w przelotce klapa karoseria nie ma czasem pękniętych kabelków które robią zwarcie i masz problem. Co do tego braku napięcia to zarządza nim multitimer być może on nie dostaje zasilania.
Sygnał dźwiękowy podczas otwarcia dziwi jest zabudowany w mulitimetrze.
Sygnał dźwiękowy podczas otwarcia dziwi jest zabudowany w mulitimetrze.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2017, 20:26 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
Co może być przyczyną takich usterek; brak świateł przeciwmgielnych, brak podświetlania zegarów, brak podświetlania panela nadmuchu i brak sygnału nie wyłączonych świateł, sprawdziłem bezpieczniki są ok. wymieniłem jakąś kostkę na kierownicy tak mi doradził mechanik i wymieniłem też włącznik świateł i nic . Może ktoś doradzi gdzie jest przyczyna . Z góry dziękuję .