Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koledzy mam pytanie, a konkretnie mój kumpel z pracy który też ma Zafire 2.0DTL ale niestety nie jest na forum . Otóż zadał mi pytanie na które nie znam odpowiedzi dlatego pytam Was: co to może być,: na postoju na biegu jałowym wskazówka od prędkościomierza podskakuje jak piłeczka ping-pongowa...
Ostatnio zmieniony 05 sty 2017, 21:11 przez wojtowca, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."
Leonardo da Vinci
Ja bym zaczął od wyczyszczenia czujnika obrotu wału dalej wtyczki tego czujnika a na końcu poprawiłbym kontakt licznika w gnieździe jak nie pomoże zostaje podgląd komputerem obrotów silnika i pompy vp44 na koniec zostaje wymiana licznika takie jest moje zdanie.Pytanie jak zachowuje się silnik w tej sytuacji.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2017, 20:38 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."
Leonardo da Vinci
Żartował chyba, ja też przeoczyłem że to nie obrotomierz a prędkościomierz i tutaj są jakieś dziwne impulsy a bierze je z lewego przedniego koła podczas jazdy można by poczyścić wianuszek abs możliwe że jest mocno zardzewiały, nic innego nie przychodzi mi do głowy.
miałem podobny problem.W czasie jazdy wskazówka prędkościomierza skakała w różne pozycje .przyczyną był rozlutowany styk silniczka wskazówki prędkościomierza.Niestety trzeba rozebrać cały licznik. Po poprawieniu lutu wszystko śmiga ok
Na początek po prawej stronie nad akumulatorem masz masę przykręconą do budy poszukaj przewód z oczkiem odkręcić przetrzyj papierem lub szczotką drucianą mi to pomogło