Czujnik położenia kierownicy
Moderator: Sebu$
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Czy w zafirze A jest czujnik położenia kierownicy?
Jak on wygląda i gdzie się znajduje?
[ Dodano: Pon Lis 15, 2010 12:36 ]
Sam sobie odpowiem, jest czujnik położenia kierownicy i powiązany jest z kodem C0710
Prawdopodobnie znajduje się w obudowie mocowania przełączników bo na kolumnie nic więcej nie ma.
Jak on wygląda i gdzie się znajduje?
[ Dodano: Pon Lis 15, 2010 12:36 ]
Sam sobie odpowiem, jest czujnik położenia kierownicy i powiązany jest z kodem C0710
Prawdopodobnie znajduje się w obudowie mocowania przełączników bo na kolumnie nic więcej nie ma.
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Więc jest czujnik położenia wału kierownicy tylko u mnie się zsunął na sam dół dla tego go z góry nie widziałem i nie działał prawidłowo.
Do czego potrzebny, do kontroli Trakcji.
Auto ma czujnik połozenia i w chwili zmiany położenia samochodu i przy braku skrętu kierownicy TC próbuje wyprowadzić auto z poślizgu.
TC nie działa poniżej ok 35KM/h
Więc jest czujnik położenia wału kierownicy tylko u mnie się zsunął na sam dół dla tego go z góry nie widziałem i nie działał prawidłowo.
Do czego potrzebny, do kontroli Trakcji.
Auto ma czujnik połozenia i w chwili zmiany położenia samochodu i przy braku skrętu kierownicy TC próbuje wyprowadzić auto z poślizgu.
TC nie działa poniżej ok 35KM/h
Witam.....
Chciałbym odgrzać stary kotlet. Posiadam Zafira a silnik Z18XE 2003 r.
Po sprawdzeniu na komputerze wyskoczył mi błąd jak powyżej C0710.
Dlaczego sprawdzałem, ponieważ podczas ruszania od czasu do czasu załączał mi się ABS.
Pytanie czy w tym modelu jest czujnik skrętu ponieważ szukałem go na wale kierownicy i chyba że potrafi chować jak piesek preriowy w momencie gdy się go szuka bo ja go tam nie znalazłem.
Chciałbym odgrzać stary kotlet. Posiadam Zafira a silnik Z18XE 2003 r.
Po sprawdzeniu na komputerze wyskoczył mi błąd jak powyżej C0710.
Dlaczego sprawdzałem, ponieważ podczas ruszania od czasu do czasu załączał mi się ABS.
Pytanie czy w tym modelu jest czujnik skrętu ponieważ szukałem go na wale kierownicy i chyba że potrafi chować jak piesek preriowy w momencie gdy się go szuka bo ja go tam nie znalazłem.