Immo wielki problem

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
grzechu87

Immo wielki problem

#1 Post autor: grzechu87 »

Witam.
Ostatnio rozsypała mi się wkładka od stacyjki i zablokowała kierownica. Byłem poza miastem i postanowiłem spróbować ją odblokować (aby można było auto zaciągnąć do mechanika).
Ogólnie udał mi się ten zabieg jednak... uszkodziłem płytkę z immo przy stacyjce (bodajże przy antence bądź pętli)!
Mój mechanik próbował coś zrobić jednak nie dał rady. Kupił inną pętlę ale mówi, że nie działa. Dał mi dwa wyjścia albo wymiana komputer+pętla+kluczyk albo odblokowanie elektroniczne jednak sam tego nie zrobi...

Autko zafira A 2.0 DTI 2005r.

Proszę o udzielenie porady jak temat można rozwiązać, może ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem, może macie jakiegoś znajomego elektronika w mojej okolicy...

Wychodzi na to, że wymiana samej pętli nic nie daje tak jakby pętla była zakodowana razem z komputerem... może musi być to odpowiedni typ tej pętli?

z góry dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#2 Post autor: Dziadek13 »

grzechu87 pisze: może musi być to odpowiedni typ tej pętli?
A no musi.

grzechu87

#3 Post autor: grzechu87 »

A możesz powiedzieć skąd będę wiedział że to ten?
Czy jedna pętla jest do jednego komputera czy można je połączyć jak jest to np ten sam nr części. Chodzi mi o to jak mogę znaleźć i kupić taką aby działała z moim komputerem?

Awatar użytkownika
danielp
Bywalec
Imię: Daniel
Auto: Citroen
Model: DS4
Oznaczenie silnika: RHD

#4 Post autor: danielp »

tyrkaj,rozwiazemy problem wysyłkowo KLIK

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”